Ισραήλ | Απελευθερώθηκαν δύο όμηροι που κρατούνταν στη Ράφα – Για 100 νεκρούς κάνει λόγο η Χαμάς
Defence Redefined
Published on 12/02/2024 at 10:58

Οι αρχές του Ισραήλ ανακοίνωσαν σήμερα πως απελευθέρωσαν δύο ομήρους που κρατούνταν στη Ράφα, κάτι που αποτελεί διακηρυγμένο στόχο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ η Χαμάς, ανακοίνωσε πως περίπου εκατό Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε σφοδρούς ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε προ ημερών τον στρατό του να προετοιμαστεί να εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα, στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, όπου είναι συγκεντρωμένο αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του παλαιστινιακού θυλάκου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Η προοπτική αυτή εγείρει ολοένα εντονότερη ανησυχία στη διεθνή κοινότητα.

Η Χαμάς, που προειδοποίησε πως τέτοια επιχείρηση θα τορπίλιζε οποιαδήποτε συμφωνία για να απελευθερωθούν οι όμηροι ακόμη στα χέρια της στη Λωρίδα της Γάζας- έκρινε πως οι νυχτερινοί βομβαρδισμοί αποτελούν συνέχεια του γενοκτονικού πολέμου όπως τον αποκαλούν, που διεξάγει το Ισραήλ και της προσπάθειας βίαιου εκτοπισμού του παλαιστινιακού λαού.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως οι βομβαρδισμοί δεν εγγράφονταν στην έναρξη επίθεσης στη Ράφα, αλλά σε επιχείρηση για να απελευθερωθούν δυο όμηροι, που είχαν απαχθεί την 7η Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της άνευ προηγουμένου εφόδου της Χαμάς σε νότιους τομείς του Ισραήλ – το έναυσμα αυτού του πολέμου.

*Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ισραηλινά πλήγματα στην Ράφα – Ανησυχίες εκφράζει η διεθνής κοινότητα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This