Ινδία | Παρουσίασε το νέο αυτοκινούμενο πυροβόλο 155 χιλ. MGS
Defence Redefined
Published on 01/11/2022 at 19:00

Η αμυντική βιομηχανία της Ινδίας παρουσίασε το νέο αυτοκινούμενο πυροβόλο 155 χιλ. MGS (Mounted Gun System).

Το MGS βασίζεται σε ένα πλαίσιο τροχοφόρου στρατιωτικού φορτηγού υψηλής κινητικότητας 8×8 HMV (High Mobility Vehicle) 15009 και διαθέτει μια ειδική έκδοση του πυροβόλου 155 χιλ. ATAGS (Advanced Towed Artillery Gun System) 52 διαμετρημάτων, τοποθετημένο στο πίσω μέρος του πλαισίου του φορτηγού. Το όχημα 8X8 έχει αναπτυχθεί πλήρως από την Ashok Leyland η οποία αποτελεί μια ινδική πολυεθνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Το MGS σύμφωνα με πηγές της Ινδικής Αμυντικής Βιομηχανίας υιοθετεί σύγχρονες τεχνολογίες όπως αυτόματο σύστημα τάξης και περιστροφής της κάννης, ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου πυρός (Fire Control System – FCS) συμβατό με το εγχώριο σύστημα Διοίκησης και Ελέγχου του Πυροβολικού “SHAKTI” (Artillery Combat Command and Control System-ACCCS), σύστημα διαχείρισης πυρομαχικών και σύστημα παροχής ενέργειας χαμηλού ακουστικού ίχνους. 

To πυροβόλο ATAGS διαθέτει έναν πλήρως ηλεκτρικό κινητήρα που διασφαλίζει σύμφωνα με πηγές του Ινδικού Υπουργείου Άμυνας αξιόπιστη λειτουργία για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. 

Η καμπίνα προσωπικού του MGS παρέχει προστασία από πυρά ελαφρών όπλων και θραύσματα πυροβολικού ενώ στο πίσω μέρος του φορτηγού φιλοξενείται το  πυροβόλο ATAGS και 24 βλήματα μαζί με προωθητικά γεμίσματα για βολή. Όλες οι διεργασίες βολής μπορούν να εκτελεστούν από το εσωτερικό της καμπίνας του πληρώματος.

Διαβάστε επίσης: Φιλιππίνες | Παραλαβή των ισραηλινών πυροβόλων ATMOS

Το MGS είναι ικανό για τεχνικές “shoot-and-scoot” (η αρχή του “βάλλω και μετακινούμαι”). Ως εκ τούτου, το MGS μπορεί να είναι έτοιμο να εκτοξεύσει το πρώτο βλήμα σε λιγότερο από 80 δευτερόλεπτα και να απομακρυνθεί από τη θέση του σε λιγότερο από 85 δευτερόλεπτα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνουν:

  • Προσωπικό: 7 άτομα
  • Μέγιστη επιχειρησιακή εμβέλεια: 45 χλμ. 
  • Μέγιστη ταχύτητα: 80 χλμ/ώρα (δρόμος) / 40 χλμ/ώρα (εκτός δρόμου)
  • Μέγιστος ρυθμός βολής: 3 βολές σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα
  • Μέγιστος συνεχόμενος ρυθμός βολής : 42 βολές σε 60 λεπτά
  • Αναχορηγία βλημάτων: 24 βλήματα
  • Εύρος ανύψωσης: 0° έως 72°
  • Εύρος κάλυψης: 25°

Σημειώνεται ότι το ATAGS αποτελεί ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από τον Οργανισμό Έρευνας και Ανάπτυξης του Ινδικού Υπουργείου Άμυνας (DRDO) για να αντικαταστήσει παλαιότερα πυροβόλα σε υπηρεσία στον ινδικό στρατό. Το ATAGS θα διαθέτει την ικανότητα προγραμματισμού και βολής μελλοντικών καθοδηγούμενων πυρομαχικών μεγάλης εμβέλειας (LRGM) για την επίτευξη ακρίβειας και και προσβολής σε βάθος (deep strike). 

Το σύστημα βρίσκεται επί του παρόντος σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης: ZUZANA-2 | Ο διάδοχος του πυροβόλου που διαθέτει η Ε.Φ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This