ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ικανοποίηση Πάιατ για το ενδιαφέρον της Ελλάδας να αποκτήσει F-35
Defence Redefined
Published on 01/12/2020 at 14:22

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, δήλωσε σε ανακοίνωση σήμερα ότι οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την απόφαση της Ελλάδας να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35.

«Έχουμε δείξει την υποστήριξή μας για την προμήθεια και συνεργαζόμαστε στενά για ένα μελλοντικό πρόγραμμα απόκτησης, το οποίο θα ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες της Ελλάδας, θα διασφαλίσει τη διαλειτουργικότητα με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και θα βελτιώσει την περιφερειακή σταθερότητα. Όλα τα δημοσιεύματα περί του αντιθέτου είναι ψευδή και αποτελούν παραποίηση της πολιτικής των ΗΠΑ», δήλωσε ο πρέσβης.

Διαβάστε επίσης: Τίτλοι τέλους για τα Τουρκικά F-35 | Ψήφισμα Γερουσίας των ΗΠΑ

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τη συνεργασία άμυνας και ασφάλειας με την Ελλάδα και εργαζόμαστε καθημερινά για να την περαιτέρω ενίσχυσή της, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής απόκτησης των F-35 στην Ελλάδα, δήλωσε ο Πάιατ.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής εξήγησε ότι η προμήθεια των μαχητικών αεριωθούμενων αεροσκαφών είναι μια «πολυετής διαδικασία που θα βασίζεται φυσικά στις επιτυχίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 Viper της Ελλάδας»

Σε επιστολή αιτήματος νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Θεόδωρος Λάγιος, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Ελληνικού Υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να αποκτήσει η Ελλάδα τα συγκεκριμένα αεροσκάφη.

“Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να λάβει τα πρώτα F-35 το 2021. Σας ζητούμε να εξετάσετε επειγόντως το αίτημά μας”, δήλωσε ο Λάγιος.

Πηγή: CNN.gr

Διαβάστε επίσης: Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιθυμεί πλήρεις δυνατότητες DEAD / SEAD σε F35A

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This