Ιερουσαλήμ | Επιδρομή Ισραηλινών δυνάμεων στο τέμενος Αλ Άκσα – Μαζικές συλλήψεις και ρουκέτες από την Χαμάς – Συνεδριάζει ο Αραβικός Σύνδεσμος
Defence Redefined
Published on 06/04/2023 at 18:15

Η ισραηλινή αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο τέμενος Αλ Άκσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και παραμονή του εβραϊκού Πάσχα. Εικόνες που κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ισραηλινούς αστυνομικούς να χτυπούν παλαιστίνιους εντός του τεμένους. Η ισραηλινή πλευρά απαντά με άλλα βίντεο από αστυνομικούς, πως οι δυνάμεις της δέχτηκαν επίθεση κατά την είσοδος τους με πυροτεχνήματα από τους άραβες. 

Η ισραηλινή αστυνομία, κατάφερε να επιβληθεί στον χώρο εντός του τεμένους και να συλλάβει πέραν των 350 ατόμων. Ως απάντηση, παλαιστίνιοι μαχητές από τη Λωρίδα της Γάζας η οποία ελέγχεται από την Χαμάς, εκτοξεύουν ρουκέτες εδώ και δύο μέρες προς το νότιο Ισραήλ. Την στήριξη της προς τους Παλαιστινίους εξέφρασε και η Σιιτική Χεζμπολάχ.

Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο Λευκός Οίκος, ενώ ο Αραβικός Σύνδεσμος πραγματοποιεί έκτακτη συνεδρίαση για το ζήτημα, ενώ προηγήθηκαν καταδικαστικές ανακοινώσεις από την Αίγυπτο, την Ιορδανία και το Ιράν.

Διαβάστε επίσης: Επιχείρηση Ισραηλινού στρατού στην Ιεριχώ – 5 Παλαιστίνιοι νεκροί – Ανακοίνωση από τη Χαμάς

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This