Επιχείρηση Ισραηλινού στρατού στην Ιεριχώ – 5 Παλαιστίνιοι νεκροί – Ανακοίνωση από τη Χαμάς
Defence Redefined
Published on 06/02/2023 at 11:48

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν πέντε Παλαιστίνιους σήμερα το πρωί στη διάρκεια επιδρομής κοντά στην Ιεριχώ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, επεσήμανε στο AFP Ισραηλινός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, με την παλαιστινιακή Χαμάς να κάνει λόγο για την απώλεια αδιευκρίνιστου αριθμού μαχητών της.

Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, ο στρατός έχει στην κατοχή του τα πτώματα πέντε Παλαιστινίων, οι οποίοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στον καταυλισμό προσφύγων Ακάμπατ Τζαμπρ. Η Χαμάς επεσήμανε σε ανακοίνωσή της ότι θρηνεί μέλη του ένοπλου βραχίονά της, τα οποία σκοτώθηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Στη διάρκεια “ αντιτρομοκρατικής επιχείρησης”, που είχε στόχο τη σύλληψη των δραστών πρόσφατης αντιισραηλινής επίθεσης στην περιοχή, “ πολλοί ένοπλοι δράστες σκοτώθηκαν αφού άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτών που ενεργούσαν στην περιοχή”, ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ σε ανακοίνωσή του.

Πρόκειται για την επίθεση εναντίον εστιατορίου στον εβραϊκό οικισμό Βερέντ Γερίχο στις 28 Ιανουαρίου. Δύο ένοπλοι εμφανίστηκαν στο εστιατόριο, όπου βρίσκονταν περίπου 30 άνθρωποι, όμως έφυγαν προτού εξαπολύσουν την επίθεση, αφού ένα από τα όπλα τους παρουσίασε πρόβλημα.

Ο στρατός εξήγησε ότι η σημερινή επιδρομή είχε στόχο τη σύλληψη ομάδας μαχητών που ανήκουν στη Χαμάς, οι οποίοι, όπως ανέφερε, είχαν κλειστεί σε σπίτι στον καταυλισμό και σχεδίαζαν νέες επιθέσεις.

Το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας αναφέρει πως τρεις Παλαιστίνιοι επλήγησαν από τις σφαίρες της ισραηλινής κατοχής εναντίον της Ιεριχούς σήμερα. Ο ένας από αυτούς έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Και οι δύο άλλοι, τραυματισμένοι στα χέρια, βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοινώνει σπάνια ότι έχει σκοτώσει Παλαιστίνιους, μόνο όταν έχει στην κατοχή του τα πτώματα. Από την πλευρά του το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας δεν ανακοινώνει συνήθως νεκρούς παρά μόνο αν τα πτώματα βρίσκονται στα χέρια των παλαιστινιακών υπηρεσιών υγείας.

Την επιχείρηση καταδίκασαν και απεκάλεσαν σφαγή και ειδεχθή έγκλημα, ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε και ο ο κυβερνήτης της Ιεριχούς Τζιχάντ Αμπού Αλ Άασαλ. Ο Χανίγιε μάλιστα ανέφερε πως οι επαναλαμβανόμενοι φόνοι που διαπράττει ο εχθρός στη Δυτική Όχθη θα μετατραπούν σε καταστροφή για αυτόν. 

Διαβάστε επίσης: Μεσανατολικό | 40 χώρες ζητούν άρση των ισραηλινών κυρώσεων κατά της Παλαιστινιακής Αρχής

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This