ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η γαλλική Γερουσία υιοθέτησε ψήφισμα και καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ
Defence Redefined
Published on 26/11/2020 at 11:18

Η Γερουσία της Γαλλίας ενέκρινε ψήφισμα το οποίο καλεί την γαλλική κυβέρνηση να αναγνωρίσει επίσημα τη Δημοκρατία του Αρτσάχ στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με 305 γερουσιαστές από τους 306 παρόντες να ψηφίζουν υπέρ της πρότασης, την Τετάρτη 25/11.

“Η Γερουσία καλεί τη γαλλική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και να χρησιμοποιήσει αυτήν την αναγνώριση ως εργαλείο στις συνομιλίες για την επίτευξη μόνιμης ειρήνης”, σημειώνει το εγκεκριμένο έγγραφο.

Με τη σειρά του, ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών στον Υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών, Jean-Baptiste Lemoyne, εξέφρασε την άποψη ότι «η μονομερής αναγνώριση του Καραμπάχ δεν θα κάνει καλό για κανέναν» και δεν θα χρησιμεύσει για την ενίσχυση των προσπαθειών διαμεσολάβησης. Υπενθύμισε ότι η Γαλλία, η οποία είναι συμπρόεδρος της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ, υποστηρίζει την εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που επετεύχθη στις 9 Νοεμβρίου. Οι ειδικοί εξήγησαν ότι το ψήφισμα χρησιμεύει ως σύσταση και δεν έχει υποχρεωτική ισχύ.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, η γαλλική Γερουσία ζητά την άμεση απόσυρση των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν από τα εδάφη που έχουν καταληφθεί στην αμφισβητούμενη περιοχή από τις 27 Σεπτεμβρίου και να διεξάγει διεθνή έρευνα για εγκλήματα πολέμου και χρήση απαγορευμένων όπλων. Επιπλέον, οι γερουσιαστές συνέστησαν στην κυβέρνηση να “εξαγάγει συμπεράσματα σχετικά με το ρόλο που διαδραματίζουν οι τουρκικές αρχές και να εξετάσει περισσότερα αποφασιστικά μέτρα μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους”.

Διαβάστε επίσης: Αρμενία | Κάτι τρέχει στο Γερεβάν με τις ρωσικές σημαίες – Φωτογραφίες

Με πληροφορίες από: TASS

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This