ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΗΠΑ – Φιλιππίνες | Πραγματοποιήθηκε ο 9ος Διμερής Στρατηγικός Διάλογος
Defence Redefined
Published on 17/11/2021 at 12:59

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δημοκρατία των Φιλιππίνων πραγματοποίησαν τον ένατο Διμερή Στρατηγικό Διάλογο στις 15-16 Νοεμβρίου στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών,  Daniel Kritenbrink, και η Βοηθός Υπουργός Άμυνας, Ely Ratner, συναντήθηκαν με ομολόγους της κυβέρνησης των Φιλιππίνων, συμπεριλαμβανομένου του Πρέσβη στις Ηνωμένες Πολιτείες, Jose Manuel Romualdez, της Υφυπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων, Ma. Theresa P. Lazaro, και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Cardozo M. Luna. Καθ` όλη τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για ειρήνη, ασφάλεια και οικονομική ευημερία στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

Και οι δύο χώρες διαβουλεύτηκαν εκτενώς σχετικά με τις κοινές προσπάθειες για τον τερματισμό της πανδημίας COVID-19, το σεβασμό του δικαίου της θάλασσας στη περιοχή της Νότιας Κίνας, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και των Φιλιππίνων.

Επιπλέον, τα δύο μέρη συζήτησαν συγκεκριμένα μέτρα για την εμβάθυνση της οικονομικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών με τη συνεργασία μεταξύ άλλων σε τομείς όπως η επιστήμη, η τεχνολογία, η αλιεία και οι υποδομές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ και Αίγυπτος | Δέσμευση για σταθερότητα στη Μέση Ανατολή μετά το πέρας στρατηγικού διαλόγου

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This