ΗΠΑ | Η πρώτη ακαδημία για αντιμετώπιση drones – Εκπαίδευση σε σύγχρονα συστήματα
Defence Redefined
Published on 09/01/2024 at 18:50

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για εξειδικευμένη εκπαίδευση των στελεχών του στην αντιμετώπιση μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων (UAS), οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ άρχισαν πρόσφατα την λειτουργία της πρώτης ακαδημίας που αφορά αποκλειστικά το αντικείμενο. Το Joint Counter-small Unmanned Aerial Systems University προορίζεται να εκπαιδεύσει 1000 εκπαιδευόμενους ανά έτος. 

Σε ρεπορτάζ της Wall Street Journal (WSJ), οι εκπαιδευόμενοι χρησιμοποιούν διαφόρων ειδών συστήματα ενάντια σε μικρού μεγέθους drones στα πλαίσια της εκπαίδευσης στην ακαδημία. Σκοπός είναι η τυποποίηση της εκπαίδευσης ώστε να υπάρχει διαλειτουργικότητα μεταξύ των στελεχών των διαφόρων όπλων και σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Ένα από τα συστήματα που χρησιμοποιούνται στην ακαδημία είναι το Smartshooter, όπως το αποκαλούν οι εκπαιδευτές της σχολής. Πρόκειται για το σύστημα SMASH 2000L (3000) της ισραηλινής Smart Shooter, ενσωματωμένο σε τυφέκιο M4A1 σε βάση της αμερικανικής Monstrum Tactical.

Με το εν λόγω σύστημα, οι εκπαιδευόμενοι πυροβολούν μπαλόνια δεμένα σε drones με φυσίγγια 5.56 χιλ., ώστε να εξοικειωθούν με τις βολές σε εναέριους κινούμενους στόχους. Το σύστημα ελέγχου πυρός για φορητά όπλα, SMASH 2000L (3000), επιτρέπει στον χειριστή το κλείδωμα κινούμενου στόχου, την εξουδετέρωση του και την μεταφορά της πληροφορίας στο κέντρο διοίκησης και ελέγχου.

Διαβάστε στο παρακάτω άρθρο λεπτομερή περιγραφή του SMASH 3000 το οποίο παρουσίασε αποκλειστικά στην ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED η εταιρεία Smart Shooter στη διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας DEFEA 2023 στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης: DEFEA 2023 | H SMARTSHOOTER παρουσιάζει το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου πυρός SMASH 3000 – VIDEO και Φωτογραφίες

Στην ακαδημία, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ εκπαιδεύονται επίσης και στη χρήση του συστήματος DRONEBUSTER της αμερικανικής Flexforce. Το DRONEBUSTER καταρρίπτει με σήματα ηλεκτρομαγνητικού παλμού το drone. Το βάρος του ανέρχεται στα 2,1 κιλά ενώ η αντοχή της μπαταρίας του φτάνει στα 60 λεπτά εμπλοκής (jamming) και 10 ώρες ανίχνευσης (detection).

Δείτε το ρεπορτάζ της WSJ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: MILIPOL 2021 | CERBAIR “CHIMERA”- O εφιάλτης των drones

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This