ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ηνωμένο Βασίλειο | Επένδυση 3,5 εκ. λιρών για εξυπνότερους πυραυλους που θα επικοινωνούν μεταξύ τους
Defence Redefined
Published on 03/07/2021 at 16:30

Το Εργαστήριο Επιστήμης και Τεχνολογίας Άμυνας (Dstl) του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει βραβευτεί με το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων στερλινών για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων πυραυλικών συστημάτων.

Γνωστό ως Co-operative Strike Weapons Technology Demonstrator (CSWTD), το έργο με επικεφαλής το Εργαστήριο Dstl θα διερευνήσει, το πώς η επικοινωνία μεταξύ των πυραυλικών συστημάτων μπορεί να επιτρέψει την συνέργεια των πυραύλων και επιπλέον την βελτίωσης της απόδοσης των τρεχόντων συστημάτων.

Το έργο στοχεύει στην αύξηση της ευελιξίας των πυραύλων, διασφαλίζοντας ότι μπορούν να αντιδράσουν σε μεταβαλλόμενες απειλές και να βελτιώσουν την απόδοση τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Dstl, το έργο θα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των πυραύλων με την αναβάθμιση του λογισμικού συστήματος, που θα επιτρέπει αυτήν τη συνεργατική συμπεριφορά.

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντίνος Γρίβας | Οι νέες στρατιωτικές τεχνολογίες ταιριάζουν στις ανάγκες Ελλάδας και Κύπρου

Ο Υπουργός Αμυντικών προμηθειών, Τζέρεμι Κιν είπε:

Με βάση τη ζωτική εμπειρογνωμοσύνη των επιστημόνων μας στο Dstl, καινοτόμα νέα πυραυλικά συστήματα θα ενισχύσουν τις τρέχουσες δυνατότητές μας καθώς η Άμυνα προσαρμόζεται για να αντιμετωπίσει μελλοντικές απειλές.

Με μια επένδυση στην έρευνα και ανάπτυξη, αυτό το έργο υπογραμμίζει τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει η επιστήμη και η τεχνολογία στην ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των πόρων μας.

Ο επικεφαλής επιστήμονας του Dstl είπε:

Προς το παρόν οι πύραυλοι μπορούν να επικοινωνούν με την πλατφόρμα εκτόξευσης αλλά όχι μεταξύ τους.

Ο στόχος αυτού του προγράμματος είναι να διερευνήσει πώς μπορούν να επιτευχθούν οι επικοινωνίες και συνεργατικές συμπεριφορές μεταξύ των πυραύλων για την επίλυση στρατιωτικών προκλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι εργασίες του προγράμματος ξεκίνησαν τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και αναμένεται να διαρκέσει λίγο περισσότερο από 2 χρόνια. Το τρέχον στάδιο του προγράμματος βρίσκει τους επιστήμονες του Dstl να αξιολογούν διάφορες στρατιωτικές τακτικές και σενάρια σε στενή συνεργασία με τον βιομηχανικό εταίρο MBDA.

Επιπλέον, μια επίδειξη θα πραγματοποιηθεί καθ ‘όλη τη διάρκεια του έργου, και εάν είναι επιτυχής, οι πλατφόρμες του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα οφέλη ενός εξυπνότερου ολοκληρωμένου δικτύου πυραύλων εντός 5 ετών.

Η Dstl μόλις ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη καμπάνια προσλήψεων τα τελευταία χρόνια και θα γιορτάσει επίσης την 20η επέτειο της υπηρεσίας του αυτό το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε επίσης: GMM | Το νέο αντιαρματικό πυρομαχικό πολλαπλών ρόλων – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This