Ευρωκοινοβούλιο | Φιλορώσοι χάκερς πραγματοποίησαν κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο του – Μαφιόζικο μήνυμα με Σφυρί με αίμα από τη Wagner – VIDEO
Defence Redefined
Published on 25/11/2022 at 12:00

Την κυβερνοεπίθεση κατά του ιστότοπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέλαβε μια φιλορωσική ομάδα χάκερς, αφού πρώτα οι ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν τη Ρωσία ως κράτος χορηγό της τρομοκρατίας, ανέφερε η πρόεδρος του θεσμού Ρομπέρτα Μετσόλα.

Η ανακοίνωση για αυτήν την κυβερνοεπίθεση έγινε αρχικά από τον εκπρόσωπο του Ε.Κ. Jaime Duch στο Twitter. Οι επιθέσεις DDoS (Distributed Denial of Service) όπως αυτή, λειτουργούν κατευθύνοντας μεγάλους όγκους κίνησης στο Διαδίκτυο σε στοχευμένους διακομιστές, σε μια σχετικά απλή προσπάθεια από τους λεγόμενους “hacktivists” να τους βγάλουν εκτός υπηρεσίας.

Προηγουμένως, οι ευρωβουλευτές που συγκεντρώθηκαν στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο ενέκριναν ψήφισμα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον βίαιο επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Τονίζουν ότι οι σκόπιμες επιθέσεις και οι φρικαλεότητες που διαπράττουν οι ρωσικές δυνάμεις και οι εκπρόσωποί τους εναντίον αμάχων στην Ουκρανία, η καταστροφή πολιτικών υποδομών και άλλες σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου συνιστούν πράξεις τρομοκρατίας και εγκλήματα πολέμου.

Το ψήφισμα είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολικό, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διαθέτει νομικό πλαίσιο για να το υποστηρίξει, σχολιάζει το Reuters. Την ίδια στιγμή, το μπλοκ της ΕΕ έχει ήδη επιβάλει κυρώσεις χωρίς προηγούμενο στη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαινίασε την Αποστολή Στρατιωτικής Συνδρομής

Ο δικηγόρος του Γεβγκένι Πριγκοζίν, από τους πιο κοντινούς φίλους του Ρώσου προέδρου (γνωστός ως “σεφ του Πούτιν”) και φερόμενος ως χρηματοδότης των μισθοφόρων της Wagner, παραστρατιωτικής ομάδας που δρα ανεξάρτητα από τη ρωσική κυβέρνηση, παρέδωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια βαριοπούλα με το λογότυπο της Wagner πασαλειμμένο με τεχνητό αίμα. Το βίντεο εμφανίστηκε στο προπαγανδιστικό κανάλι Z της Ρωσίας.

Να θυμίσουμε πως πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άρχισε να συζητά την αναγνώριση της Wagner PMC ως τρομοκρατική οργάνωση, ενώ αυτή δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε Συρία, Αφρική και Ουκρανία.

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή που παραδίδεται το σφυρί με το τεχνητό αίμα:

Διαβάστε επίσης: Ρωσία – Κούβα | Δήλωση ενότητας ενάντια στην “αυτοκρατορία των Γιάνκηδων”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This