ΕΤΕΑ | Διάσωση περιπατητή στις Καννούρες – Ανεκτίμητη η προσφορά των εθελοντών
Defence Redefined
Published on 28/06/2022 at 18:41

Το Εθελοντικό Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΕΑ) συνεχίζει την ανιδιοτελή προσφορά του, καθώς στις 26 Ιουνίου προχώρησε σε επιχείρηση διάσωσης περιπατητή στο μονοπάτι Καννούρες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΕΤΕΑ, στις 11:00 περίπου το πρωί της Κυριακής, έλαβε πληροφορίες πως μία ομάδα περιπατητών στο μονοπάτι των Καννούρων από το Τρόοδος προς Άγιο Νικόλαο Κακοπετριάς, ένας εκ των περιπατητών έπεσε και τραυματίστηκε. Αμέσως, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ενεργοποιήθηκε εννιαμελής ομάδα, μεταξύ αυτών και ιατρου μέλους του ΕΤΕΑ και σε συνεχή επικοινωνία που είχε η ομάδα με τους περιπατητές, εντοπίστηκε το σημείο όπου ήταν ο τραυματίας.

Αφού του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού και του δύσβατου της περιοχής, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία για την επιστράτευση του ελικοπτέρου. Γύρω στις 15:00, έφτασε στην περιοχή το Ελικόπτερο της Αστυνομίας όπου και παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και κρατήθηκε για νοσηλεία.

Δείτε VIDEO από την διάσωση και τη εναέρια διακομιδή του τραυματία στη σελίδα του ΕΤΕΑ ΕΔΩ

Το ΕΤΕΑ, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, συστάθηκε το 2009 από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων (ΠΣΕΚ) με σκοπό την παροχή βοήθειας, όταν αυτή ζητηθεί, σε Υπηρεσίες του κράτους όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών και η Πολιτική Άμυνα.

Τα μέλη του ΕΤΕΑ δέχονται βασική εκπαίδευση σε θέματα δασοπυρόσβεσης, βοήθεια σεισμοπλήκτων, βοήθεια πλημμυροπαθών, Πρώτες Βοήθειες και πάσης μορφής ανθρωπιστική βοήθεια. Οι πιο πάνω εκπαιδεύσεις γίνονται από την Πυροσβεστική, το Δασονομείο και την Πολιτική Άμυνα. Επιπλέον, στο τμήμα υπάρχουν εκπαιδευμένα άτομα που ασχολούνται με θέματα διάσωσης ατόμων στη θάλασσα και διάσωση ατόμων σε ορεινές περιοχές.

Τα μέλη της ομάδας έχουν εκπαιδευτεί στα πρότυπα της ΕΜΑΚ και το 2011 εντάχθηκε στο σχέδιο δράσης του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) του στρατού. Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΑ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2022 | Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πολυεθνική άσκηση έρευνας και διάσωσης – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This