ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

Επιτυχημένες οι πρώτες δοκιμές της κορβέτας Sa’ar – 6 για το Ισραήλ 

Defence Redefined
Published on 17/03/2020 at 14:05

Η Γερμανική εταιρεία ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS), ανακοίνωσε ότι η πρώτη από τις 4 κορβέτες  Sa’ar-6 του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού, πραγματοποίησε τις πρώτες εν πλω δοκιμές στην Βαλτική Θάλασσα, με απόλυτη επιτυχία. 

Οι κορβέτες Sa’ar-6 παραγγέλθηκαν τον Μάιο του 2015 από το Ισραήλ στο πλαίσιο της αναβάθμισης των δυνατοτήτων του Ισραηλινού Ναυτικού για ασφάλεια της Οικονομικής του Αποκλειστικής Ζώνης (Α.Ο.Ζ) και των σημαντικών υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου που υπάρχουν εκεί.  

Το συνολικό κόστος της κατασκευής των 4 Sa’ar-6, ανέρχεται στα 430 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων η Γερμανία επιδοτεί τα 115 όπως έγινε και με τα υποβρύχια κλάσης Dolphin, το κόστος των οποίων επιδοτήθηκε κατά το 1/3 από το Βερολίνο.  Το υπόψη κόστος δεν συμπεριλαμβάνει το κόστος του οπλισμού και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των πλοίων τα οποία θα εγκατασταθούν στο Ισραήλ.

H Sa’ar-6, έχει εκτόπισμα 1.900 τόνους και μήκος 90 μέτρα.  Μεταφέρει πλήρωμα 70 ατόμων, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 26 κόμβων και έχει αυτονομία 4000 ν.μ.

Το πλοίο διαθέτει ισχυρό οπλισμό, με την δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και 32 αντιαεροπορικών βλημάτων Ινδο-Ισραηλινής κατασκευής Barak-8, μέγιστου βεληνεκούς 70 χιλιομέτρων, 16 βλημάτων επιφανείας-επιφανείας, πιθανού τύπου Gabriel της Israel Aerospace Industries (ΙΑΙ) μέγιστου βεληνεκούς 200 χιλιομέτρων, ραντάρ AESA EL/M-2248 MF-STAR της ΙΑΙ/Elta καθώς και το σύστημα άμυνας σημείου C-Dome, ναυτική έκδοση του Iron Dome επίσης της IAI. 

Το οπλοστάσιο, συμπληρώνουν 1 πυροβόλο OTO Melara Super Rapid των 76 χιλιοστών της Ιταλικής Leonardo, 2 τηλεχειριζόμενοι πύργοι τύπου  Typhoon 25 χιλιοστών της ισραηλινής εταιρείας Rafael και 2 εκτοξευτές ελαφρών τορπιλών των 324 χιλιοστών ΜΚ54 της Αμερικάνικης Raytheon.  H Sa’ar-6 μπορεί να φιλοξενήσει 1 ελικόπτερο τύπου SH-60F Seahawk καθώς και μη επανδρωμένα αεροχήματα (UAVs) στο πίσω τμήμα του πλοίου. Πέραν του οπλισμού η κορβέτα θα διαθέτει συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου της Ισραηλινής Elbit Systems, συστήματα τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρο-οπτικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.

Φωτογραφία: © Israel Defence Forces (IDF)

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This