Επιστημονικό Συνέδριο | “Μικρά Ασία και Κύπρος: Σελίδες από τον Ελληνισμό της Ανατολής”
Defence Redefined
Published on 27/05/2022 at 17:30

Τριήμερο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο “Μικρά Ασία και Κύπρος: Σελίδες από τον Ελληνισμό της Ανατολής” διοργανώνουν μεταξύ 27 και 29 Μαΐου 2022, η Ηχώ της Κύπρου 1821-2021, η Κυπριακή Εταιρεία Ιστορικών Σπουδών, ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Κύπρου, το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου και το Κρατικό Αρχείο Κύπρου, στη Λευκωσία και στο Όμοδος.

Η εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή, 27 Μαΐου, στις 19:30, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Καλλιπόλεως 75), με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Κυριάκο Στ. Χατζηκυριακίδη, Επίκουρο Καθηγητή της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Η διάλεξη του Δρ. Χατζηκυριακίδη αφορά στους ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες της Καταστροφής του 1922 και της παρεπόμενης “Εξόδου” του Μικρασιατικού Ελληνισμού. 

Θα ακολουθήσει δεξίωση και έκθεση των εκδόσεων του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου και κρασί από το οινοποιείο Οίνου Γη-Κτήμα Βασιλειάδη, το οποίο είναι και ο Χορηγός του Συνεδρίου.

Οι διήμερες εργασίες του Συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο οινοποιείο “Οίνου Γη-Κτήμα Βασιλειάδη” στο Όμοδος, στις 28 και 29 Μαΐου. 

Την οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου αποτελούν οι: Δρ. Ανδρέας Κάρυος, κα Ιλιάνα Κουλαφέτη, Δρ. Χρίστος Κ. Κυριακίδης, Δρ. Πέτρος Παπαπολυβίου, κα Μόνα Σαββίδου-Θεοδούλου, Δρ. Αιμίλιος Α. Σολωμού, Δρ. Μαρία Χατζηαθανασίου, και Δρ. Μαρία Χριστοδούλου.

Διαβάστε επίσης: “Ο Πόλεμος του Ψύλλου” | Αξιολόγηση του ανταρτοπόλεμου της ΕΟΚΑ από τον R.Taber

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This