MULTIMEDIA CORNER

MULTIMEDIA
CORNER

Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή των Κοινοτήτων για τον λοχαγό σερ Τομ Μουρ
Defence Redefined
Published on 03/02/2021 at 14:52

Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του λοχαγού σερ Τομ Μουρ που πέθανε την Τρίτη από κορωνοϊό, άρχισε η μεσημβρινή συνεδρίαση της Τετάρτης με ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο «κάπτεν Τομ» συνεπήρε τους Βρετανούς κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας με την προσπάθειά του να περπατήσει εκατό γύρους στον κήπο του λίγο πριν κλείσει τα 100 έτη ζωής.

Στόχος του ήταν να συγκεντρώσει χίλιες λίρες για οργανώσεις του εθνικού συστήματος υγείας NHS. Τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 40 εκατομμύρια λίρες, με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων να χριστεί ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ και να ανεβεί στο νούμερο των βρετανικών τσαρτ με τη συμμετοχή του σε καινούρια εκδοχή του γνωστού τραγουδιού ‘You’ll Never Walk Alone’.

Το τελευταίο διάστημα είχε προσβληθεί από πνευμονία που δεν του επέτρεψε να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, στον οποίο τελικά υπέκυψε.

Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι ο σερ Τομ «ενέπνευσε το καλύτερο σε όλους μας» και κάλεσε τους πολίτες να χειροκροτήσουν απόψε στις 6μμ τοπική ώρα για να τιμήσουν τη μνήμη του βετεράνου του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και το υγειονομικό προσωπικό που ο ίδιος προσπάθησε να βοηθήσει.

Διαβάστε επίσης: Βετεράνος πολέμου μάζεψε 32 εκ. € για το Βρετανικό Σύστημα Υγείας και γιόρτασε τα 100α γενέθλια του | VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This