ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνικός Στρατός | Βολές κατευθυνόμενων αντιαεροπορικών πυραύλων με την ALTUS LSA στην Κρήτη
Defence Redefined
Published on 04/11/2021 at 19:00

Στις 2 και 4 Νοεμβρίου έλαβαν χώρα στο πεδίο βολής Κρήτης βολές κατευθυνόμενων αντιαεροπορικών πυραύλων ASRAD/STINGER και OSA. Στο πλαίσιο σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Στρατού και της ALTUS LSA, οι στόχοι που χρησιμοποιήθηκαν για τις βολές ήταν τα τηλεκατευθυνόμενα drones ALBA και SCRAB II.

Σύμφωνα με την ALTUS, για τα ASRAD/STINGER αξιοποιήθηκαν οι τηλεκατευθυνόμενοι στόχοι ALBA, εξοπλισμένα με θερμοβολιδες για ρεαλιστική  απεικόνιση του υπέρυθρου φάσματος εκπομπής, ενώ για τα OSA, αξιοποιήθηκαν τηλεκατευθυνόμενοι στόχοι υψηλών ταχυτήτων/jet  πρόωσης SCRAB II,  εξοπλισμένοι με ειδικούς ανακλαστήρες για την προσομοίωση RCS μαχητικών αεροσκαφων. Οι βολές στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία με την κατάρριψη (direct kill) δύο ΤΚ στόχων ALBA και ενός ΤΚ στοχου SCRAB II.

Το ALBA είναι τηλεκατευθυνόμενο drone κατασκευασμένο σε συνεργασία της SCR με την Ισπανική ΙΝΤΑ. Είναι ένα ευέλικτο drone με μήκος 1.8 μ και άνοιγμα φτερών 2.2 μ. Είναι ειδικά κατασκευασμένο για ασκήσεις με βολές όπλων διαμετρήματος 35-90 χιλ, πυραύλους Mistral και άλλα ανάλογου τύπου όπλα. Έχει ήδη δοκιμαστεί σε εκατοντάδες επιχειρησιακές δραστηριότητες.  

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | “ Όπλα Ελεύθερα” και καταιγισμός πυρών από Αντιαεροπορικές Βολές – Φωτογραφίες

Το SCRAB II είναι τηλεκατευθυνόμενο drone με δύο κινητήρες, του οποίου η ταχύτητα μπορεί να φτάσει μέχρι 120 μέτρα / δευτερόλεπτο και το εύρος του συστήματος επικοινωνίας φτάνει μέχρι τα 100 χλμ. Χρησιμοποιεί συμβατικά αεροπορικά καύσιμα (Jet A-1, JP5, JP8). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ως στόχος για αντιαεροπορικά συστήματα, για ναυτικές βολές σε υπεράκτιες ασκήσεις με χρήση αρκετών ειδών οπλικών συστημάτων όπως Standard, Hawk, Roland ή Iris-T. 

Διαβάστε επίσης: DEFEA 2021 – ALTUS LSA | Καινοτόμα UAVs για κάθε χρήση – VIDEO

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This