Εθνική Φρουρά | Επιχειρησιακή Αξιολόγηση Τακτικού Συγκροτήματος 2ου Συντάγματος Πεζικού
Defence Redefined
Published on 15/04/2022 at 20:26

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) μεταξύ 11 – 15 Απριλίου 2022, ο Γενικός Επιθεωρητής Εθνικής Φρουράς (ΓΕΠΕΦ), Υποστράτηγος Μιχάλης Χατζηδημητρίου, μαζί με ομάδα Αξιωματικών Αξιολογητών, πραγματοποίησαν επιχειρησιακή αξιολόγηση στο Τακτικό Συγκρότημα του 2ου Συντάγματος Πεζικού (ΤΣ 2ου ΣΠ).   

Ειδικότερα, κατά την περίοδο της αξιολόγησης -φάσεις της οποίας παρακολούθησε και ο Α/ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης- εκτελέστηκαν από τις Μονάδες, νυχτερινές και ημερήσιες ασκήσεις μικρής κλίμακας, οι οποίες συνδυάστηκαν με αντικείμενα Διοικητικής Μέριμνας, που προσομοίαζαν πραγματικές συνθήκες διεξαγωγής επιχειρήσεων  καθώς και επιχειρησιακές βολές ατομικού οπλισμού, με την συμμετοχή του συνόλου του προσωπικού των Μονάδων, συμπεριλαμβανομένων των εφέδρων του ΤΣ. Παράλληλα έγινε κλήση εθνοφυλάκων.   

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης κατέδειξαν το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων του ΤΣ και την εξαιρετική ανταπόκριση των εφέδρων/εθνοφυλάκων που είχαν κληθεί για συμμετοχή στη δραστηριότητα.  

Διαβάστε επίσης: APILAS | Το αντιαρματικό που διαθέτει και η Εθνική Φρουρά στον πόλεμο στην Ουκρανία – VIDEO & Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This