Εθνική Φρουρά | Εκπαίδευση Αλεξιπτωτιστών στην Αίγυπτο – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 24/09/2023 at 10:46

Από τις 2 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, Ομάδα της Διοίκησης Καταδρομών (ΔΚΔ) παρακολούθησε προκεχωρημένη εκπαίδευση στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών Αιγύπτου. 

Το προσωπικό της Διοίκησης Καταδρομών εκπαιδεύτηκε σε περιβάλλον αεροθαλάμου, το οποίο προσομοιάζει στις συνθήκες άλματος ελεύθερης πτώσης, ενώ εκτέλεσαν επίσης άλματα με πτητικά μέσα που διατέθηκαν από την Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία. 

Η συνεκπαίδευση, η οποία εντάσσεται στο ευρύ πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Εθνική Φρουρά, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Άμυνας, ήταν ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρείχε τη δυνατότητα στους αλεξιπτωτιστές της ΔΚΔ, να συνεκπαιδευτούν με συναδέρφους τους των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο εκπαίδευσης, τη διαλειτουργικότητα και την κοινή αντίληψη σε σχέση με τις επιχειρησιακές δυνατότητες των δυνάμεων αλεξιπτωτιστών.

Το ΓΕΕΦ δημοσιοποίησε εντυπωσιακές φωτογραφίες από την εκπαίδευση των αλεξιπτωτιστών.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αλεξιπτωτιστών στην Κύπρο – Διοργανωτής ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This