ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δύο υποθέσεις ρίψης χειροβομβίδων σε ένα τριήμερο | Έρευνα από την Αστυνομία για τυχόν διασύνδεση των υποθέσεων
Defence Redefined
Published on 04/04/2021 at 18:45

Δύο υποθέσεις με ρίψη χειροβομβίδων σε διάστημα λιγότερο των 3 ημερών ερευνά η Αστυνομία Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, γύρω στις 3.50π.μ. της Κυριακής, λήφθηκε πληροφορία, ότι άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα η οποία εξερράγη εντός κουρείου στη Λευκωσία. Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά σε καρέκλα λουτήρα του κουρείου, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στη σκηνή έσπευσε άμεσα ένας εκ των ιδιοκτητών του κουρείου, ο οποίος κατέσβησε τη φωτιά προτού επεκταθεί και ακολούθως ειδοποίησε την Αστυνομία.

Την Παρασκευή 02 Απριλίου 2021 υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία κλήθηκε να διερευνήσει άλλη μια υπόθεση με ρίψη χειροβομβίδας η οποία δεν εξερράγη, σε οικία στην περιοχή Στροβόλου.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας το οποίο ανέλαβε τη διερεύνηση και των δύο υποθέσεων εξετάζει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες προκειμένου να διαφανεί κατά πόσον οι δύο υποθέσεις σχετίζονται μεταξύ τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της cyprustimes.com  μια ομοιότητα των δύο υποθέσεων είναι ο κοινός τύπος χειροβομβίδας που χρησιμοποιήθηκε. 

Τα τελευταία χρόνια αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις με ρίψη χειροβομβίδων αμυντικού κυρίως τύπου, με σκοπό την πρόκληση υλικών ζημιών. 

*Φωτογραφία αρχείου © ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Εντοπίστηκε χειροβομβίδα σε ανοικτό χώρο στην Αραδίππου

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This