Διμερής Αμυντική Συνεργασία Κύπρου και Λιβάνου για το 2023
Defence Redefined
Published on 03/02/2023 at 16:00

Την Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023, υπογράφηκε στο Στρατηγείο του ΓΕΕΦ, το Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΔΑΣ) για το έτος 2023, μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου. Το ΠΔΑΣ υπέγραψαν από πλευράς Εθνικής Φρουράς, ο Διευθυντής Δ΄ κλάδου του ΓΕΕΦ, Συνταγματάρχης Λούκας Χατζηκωνστάντας και από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου, ο Ταξίαρχος Youssef Haddad. 

Παρουσίας της αντιπροσωπείας στο ΓΕΕΦ, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, είχε συνάντηση με τον επικεφαλής, Ταξίαρχο Haddad, όπου συζητήθηκαν οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο ΠΔΑΣ, καθώς και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διεξαγωγή κοινών εκπαιδεύσεων και δραστηριοτήτων τόσο στην Κύπρο όσο και στο Λίβανο. Με τις δράσεις που προβλέπονται, ενισχύεται σημαντικά η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Λιβάνου, αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών. 

Παράλληλα, η ανακοίνωση του ΓΕΕΦ αναφέρει πως η συμφωνία αντανακλά το ευρύ πλέγμα διμερών και πολυμερών δράσεων που αναπτύσσει η Εθνική Φρουρά, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Άμυνας, οι οποίες προάγουν την ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα.

Διαβάστε επίσης: ΤΑΜΣ «ΚΕΔΡΟΣ 2022» | Συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων Κύπρου και Λιβάνου – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This