ΤΑΜΣ «ΚΕΔΡΟΣ 2022» | Συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων Κύπρου και Λιβάνου – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 09/07/2022 at 09:20

Το ΓΕΕΦ δημοσιοποίησε φωτογραφίες από συνεκπαίδευση ομάδων ειδικών δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς και του Λιβάνου, που διεξήχθη στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, από 02 έως 07 Ιουλίου 2022, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Λιβάνου, συνδιοργανώθηκε από τη Διοίκηση Καταδρομών και τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) του Λιβάνου, συνεκπαίδευση σε αντικείμενα Ειδικών Δυνάμεων στην οποία συμμετείχαν μια Ομάδα από την 33 Μοίρα Καταδρομών και αντίστοιχη Ομάδα των ΕΔ του Λιβάνου.

Σκοπός της συνεκπαίδευσης ήταν πραγματοποίηση διαφόρων τύπων βολών φορητού οπλισμού, η εξάσκηση του προσωπικού σε αντικείμενα Α΄ Βοηθειών πεδίου μάχης, Βασικών Οδηγιών Επιχειρήσεων Περιπόλου Μάχης και τακτικές κινήσεις τμημάτων Ειδικών Δυνάμενων σε διάφορα επιχειρησιακά σενάρια.

Η δραστηριότητα εντάσσεται στο πλέγμα των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Εθνική Φρουρά σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Άμυνας, προάγοντας με αυτό τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα και την συνεργασία και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις διαρκώς αναπτυσσόμενες σχέσεις της, με τις ΕΔ φίλιων και συμμαχικών χωρών.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: ΛΟΚ | Συνεκπαίδευση με ΗΠΑ σε πρώτες βοήθειες μάχης – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This