Διάγγελμα Πούτιν – Η απάντηση της Βάγκνερ – Η στάση των Τσετσένων
Defence Redefined
Published on 24/06/2023 at 14:07

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε σημερινό διάγγελμα του χαρακτήρισε προδότες όσους συμμετέχουν στην ένοπλη στάση κατά των επίσημων ρωσικών αρχών. 

Συγκεκριμένα, ο ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως η δύση έχει στρέψει όλους τους μηχανισμούς της κατά της Ρωσίας και γι΄αυτό πρέπει να υπάρχει ενότητα και η ένοπλη στάση κατά της κυβέρνησης θα χρησιμοποιηθεί από τους εχθρούς της ρωσίας εναντίον της για να την υπονομεύσουν. Αποκάλεσε αυτέ τις ενέργειες προδοσία και “πισώπλατη μαχαιριά”. 

Σύγκρινε τη σημερινή κατάσταση με το κίνημα του 1917 εν μέσω του Α Παγκοσμίου Πολέμου. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου πως τέτοιες ενέργειες οδηγούν στην καταστροφή του στρατού, στην απώλεια περιοχών και σε εμφύλιο πόλεμο. Εγωιστικά κίνητρα, ανέφερε, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από ξένες δυνάμεις. Ανέφερε πως αυτές οι ενέργειες είναι προδοσία προς τον σκοπό που οι δυνάμεις της Βάγκνερ και της Ρωσίας έχουν πολεμήσει μαζί.

Τόνισε πως όσοι προετοίμασαν την εξέγερση θα τιμωρηθούν. Αντι-τρομοκρατικά μέτρα έχουν ληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας στη Μόσχα και άλλες περιοχές ενώ μέτρα θα ληφθούν και για έλεγχο της κατάστασης στο Ροστόφ. Απευθυνόμενος σε όσους συμμετέχουν στην εξέγερση, τους κάλεσε να μην προχωρήσουν σε αιματηρές ενέργειες που θα έχουν σοβαρές συνέπειες.

Η ομάδα Βαγκνερ με μήνυμα της στο Telegram απάντησε μετά το διάγγελμα του ρώσου προέδρου πως ο Πούτιν έκανε τη λάθος επιλογή και σύντομα θα υπάρξει νέος πρόεδρος.

Ο ηγέτης των Τσετσένων, Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε πως παρατάσσεται στο πλευρό του προέδρου Πούτιν και θα βοηθήσει με τις δυνάμεις του στην αντιμετώπιση της εξέγερσης της Βάγκνερ.

Διαβάστε επίσης: Εμφύλιος στη Ρωσία: Το χρονικό της διαμάχης, ο δρόμος για την Μόσχα και η Ουκρανία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This