Γαλλία | Ενίσχυση της ασφάλειας μετά την επίθεση με μαχαίρι στο σχολείο
Defence Redefined
Published on 14/10/2023 at 12:55

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εμανουέλ Μακρόν έχει θέσει τη χώρα σε αντιτρομοκρατικό συναγερμό, μετά την θανάσιμη επίθεση σε ένα δάσκαλο και τον τραυματισμό άλλων δύο ανθρώπων. 

Το επίπεδο “επείγουσας επίθεσης” έχει χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενες περιπτώσεις αντιτρομοκρατίας. Ο Μακρόν μετέβη στον τόπο της τραγωδίας, ενώ η γαλλική Βουλή ανέστειλε τις εργασίες της σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα θύματα.

Η επίθεση στο Γυμνάσιο Gambetta στη βόρεια πόλη, περίπου στις 11:00 τοπική ώρα, σημειώθηκε εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στις μεγάλες μουσουλμανικές και εβραϊκές κοινότητες της Γαλλίας, λόγω της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανίν δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη σχέση μεταξύ της επίθεσης στο Αρράς και της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, τους οποίους επικαλείται το BBC, ο δράστης, Mohamed Mogouchkov, ηλικίας περίπου 20 ετών, συνελήφθη. Ο δράστης έχει γεννηθεί στη Ρωσία και έχει τσετσενική καταγωγή, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Reuters, ενώ είναι γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας για την εμπλοκή του με το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο δράστης ήταν πρώην μαθητής του σχολείου, καθώς και ότι έχει συλληφθεί και ο αδερφός του. Σύμφωνα με την αστυνομία, η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο.

Διαβάστε επίσης: Απαγωγή εθνοφρουρού από άτομα Αραβικής καταγωγής – Σύλληψη 22χρονου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This