Απαγωγή εθνοφρουρού από άτομα Αραβικής καταγωγής – Σύλληψη 22χρονου
Defence Redefined
Published on 31/08/2023 at 14:40

Η Αστυνομία στην Πάφο ερευνά υπόθεση απαγωγής που φέρεται να συνέβη στα τέλη Αυγούστου, παρά το γεγονός ότι το φερόμενο ως θύμα δεν προέβη σε καταγγελία μετά τον εντοπισμό του. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου στις 28 Αυγούστου, 2023 και περί ώρα 23:00 δόθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι πρόσωπα αραβικής καταγωγής απήγαγαν Ελληνοκύπριο και αφού τον μετέφεραν σε παραλία της Πάφου τον εγκατέλειψαν.

Αμέσως διενεργήθηκαν εξετάσεις από την Αστυνομία, και εντοπίστηκε το φερόμενο ως θύμα. Ο κ. Νικολάου σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη καταγγελία εκ μέρους του για το συμβάν αυτό.

Παρά ταύτα η Αστυνομία ένεκα της σοβαρότητας των διαπραχθέντων αδικημάτων σε συνδυασμό με τα πρόσφατα γεγονότα αντιπαράθεσης Ελληνοκυπρίων και Αράβων στην επαρχία  Πάφου ενήργησε αυτεπάγγελτα στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύλληψη 22χρονου

Στις 30 Αυγούστου, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 22χρονου, κάτοικου Πάφου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών, πρόκλησης και διέγερσης βιαιοπραγίας και διέγερση για διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Εναντίον του 22χρονου προέκυψε μαρτυρία, σχετικά με τα πιο πάνω αδικήματα, κατά τη διερεύνηση υπόθεσης ισχυρισμού απαγωγής, που επίσης διερευνάται από την Αστυνομία. Ο 22χρονος φέρεται να ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό, σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με περιεχόμενο, που πιθανό να προτρέπουν σε άσκηση βίας ή διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Βάσει της εν λόγω μαρτυρίας, εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Δείτε παρακάτω φωτογραφία που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Διαβάστε επίσης: Ο Υβριδικός Πόλεμος, η λαθρομετανάστευση και ο ρόλος της Αστυνομίας – Δρ. Λάμπρος Καούλλας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This