Βραζιλία | Αναβάθμιση του Cascavel που διαθέτει και η Εθνική Φρουρά – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 12/07/2022 at 19:25

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βραζιλίας υπέγραψαν για την αναβάθμιση των οχημάτων Cascavel, σε ειδική τελετή μπροστά στο αρχηγείο του Στρατού της χώρας. 

Συγκεκριμένα, στόχος της πρώτης φάσης είναι η αναβάθμιση 98 οχημάτων και η όλη διαδικασία είναι υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης Κατασκευής, στρατιωτικού οργανισμού που υπάγεται στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας, το οποίο και διεξήγαγε τη διαδικασία υποβολής προσφορών. 

Στην πρώτη φάση, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, περιλαμβάνονται και 2 πρωτότυπα καθώς και 7 αντίγραφα που θα υποστούν αναβαθμίσεις στην πλατφόρμα και στο πυροβόλο 90χιλ. Επιπλέον θα υπάρξει βελτίωση στα οπτικά μέσα του οδηγού ενώ θα παρουσιαστούν και βελτιώσεις στον εξοπλισμό διοίκησης και ελέγχου, στον εξοπλισμό στόχευσης και εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν την παρουσίαση, τονίστηκε ο ρόλος της αναβάθμισης του Cascavel τόσο για τις ένοπλες δυνάμεις της Βραζιλίας όσο και για την οικονομία της χώρας. Η Εθνική Φρουρά διαθέτει επίσης Cascavel ΕΕ9, επομένως αν δεν υπάρχουν πλάνα αντικατάστασης τους τότε ίσως να υπάρχει ενδιαφέρον για αναβάθμιση του συγκεκριμένου οχήματος που υπηρετεί στην Κύπρο για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Διαβάστε επίσης: Η Βραζιλία ενδιαφέρεται να εκσυγχρονίσει τον στόλο των EE-9 Cascavel – Η Εθνική Φρουρά ;

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This