Βούλγαρος Υπουργός Άμυνας | “Πρέπει να αποκαταστήσουμε βασικές στρατιωτικές δυνατότητες”
Defence Redefined
Published on 09/10/2022 at 18:21

Ο Υπουργός Άμυνας Ντράγκομιρ Ζάκοφ στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης είπε ότι δεν μπορούν να δώσουν στην Ουκρανία κάτι που δεν έχουν, εξηγώντας γιατί η χώρα αποφάσισε να μην στείλει στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία.

Αντίθετα, ο Ζάκοφ σημείωσε τις άμεσες στρατιωτικές αναβαθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην χώρα. Αυτές περιλαμβάνουν ανάπτυξη δυνατοτήτων υποστήριξης πυροβολικού, απόκτηση τρισδιάστατων ραντάρ, κατασκευή συστήματος αεράμυνας, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, ντίζελ-ηλεκτρικά υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων, πυρομαχικά για πλοία, παράκτια πυραυλικά συστήματα και την απόκτηση εξοπλισμού επικοινωνίας πεδίου.

Τα σχόλια του Ζάκοφ ήρθαν μετά από δήλωση που υπογράφηκε από έξι πρώην υπουργούς Άμυνας, προτρέποντας τη Βουλγαρία να κάνει το αντίθετο και να στείλει όπλα για να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό.

Η συγκεκριμένη δήλωση ανέφερε ότι η Βουλγαρία πρέπει να γίνει μέρος της πανευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής απάντησης στην επίθεση κατά της Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ζάκοφ, ο στρατός της Βουλγαρίας έχει απόλυτη ανάγκη ανανέωσης πριν γίνουν τέτοια βήματα. Ο Υπουργός είπε ότι χρειάζονται έναν ικανό και μάχιμο στρατό που μπορεί να τους προστατεύσει και πρέπει να αποκαταστήσουν βασικές στρατιωτικές δυνατότητες, αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν σοβαρές δαπάνες.

Ο Ζάκοφ αποκάλυψε επίσης ότι η Ιταλία πιθανότατα θα ηγηθεί της Βουλγαρικής ομάδα περίπου 1.000 στρατιωτών που θα εκπαιδευτούν στις βάσεις του ΝΑΤΟ της χώρας και υποσχέθηκε ότι αυτός ο στρατός, θα έχει αμυντικές λειτουργίες και δεν θα σταλεί για να πολεμήσει σε ξένο έδαφος.

Η πρότασή του έρχεται σε αντίθεση με την επιθυμία του Προέδρου Ρούμεν Ράντεφ, σύμφωνα με την οποία οι στρατιώτες να βρίσκονται υπό βουλγαρική διοίκηση. Στην Βουλγαρία θα σταθμεύσουν επίσης μαχητικά αεροσκάφη F-35 από την Ολλανδία, σημείωσε ο Βούλγαρος Υπουργός.

Διαβάστε επίσης: Νορβηγία | Αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού της κατά 9,8%

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This