Αστυνομία Κύπρου | Άφιξη 77 παράτυπων μεταναστών σε τρεις μέρες με σκάφη στο Κάβο Γκρέκο
Defence Redefined
Published on 17/07/2023 at 13:06

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της Αστυνομίας Κύπρου, συνολικά σημειώθηκε η άφιξη 77 παράτυπων μεταναστών με σκάφη στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο, το τριήμερο 14, 15 και 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της Αστυνομίας Κύπρου, στις 15 Ιουλίου σε απόσταση 17 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο, εντοπίστηκε σκάφος μήκους εννέα περίπου μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 47 παράτυποι μετανάστες, (30 άντρες, 6 ασυνόδευτοι ανήλικοι, 3 γυναίκες και 8 μωρά).Οι παράτυποι μετανάστες παραλήφθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από Αστυνομική Άκατο στη μαρίνα Αγίας Νάπας. Από τις εξετάσεις που έγιναν, προέκυψε μαρτυρία εναντίον ενός προσώπου (οδηγός της βάρκας), ο οποίος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.

Την προηγούμενη μέρα, εντοπίστηκε σε απόσταση 22 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο, σκάφος μήκους πέντε περίπου μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 23 παράτυποι μετανάστες, (18 άντρες, δύο παιδιά, και τρείς γυναίκες). Στο σημείο έσπευσε άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας όπου σε απόσταση 13 περίπου ναυτικών μιλίων, διαπιστώθηκε ότι η βάρκα έμπαζε νερά λόγω του ότι ήταν υπερφορτωμένη και οι επιβαίνοντες δεν έφεραν σωσίβια. Επιβιβάστηκαν όλοι στην Αστυνομική Άκατο, για την ασφάλεια τους ενώ η βάρκα στην οποία επέβαιναν, βυθίστηκε κατά τη ρυμούλκηση της. Αφού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παραλιμνίου και στο πλαίσιο της προφορικής ανάκρισης που έτυχαν τα πιο πάνω πρόσωπα, προέκυψε μαρτυρία εναντίον προσώπου ηλικίας 17.5 ετών που τον έφερε να είναι ο πλοηγός της βάρκας και συνελήφθη..

Στις 16 Ιουλίου, ανακόπηκε από τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, σε απόσταση 11 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο, ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 7 παράτυποι μετανάστες. Λόγω ακινητοποίησης του σκάφους τους, τα πιο πάνω πρόσωπα επιβιβάστηκαν στην Αστυνομική Άκατο, ενώ η βάρκα στην οποία επέβαιναν, ρυμουλκήθηκε.
Αφού μεταφέρθηκαν στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παραλιμνίου και στο πλαίσιο των εξετάσεων, προέκυψε μαρτυρία εναντίον προσώπου ηλικίας 24 ετών που τον έφερε να είναι ο πλοηγός της βάρκας και συνελήφθη.

Οι πλοηγοί των σκαφών συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στο Πουρνάρα.

Με πληροφορίες από: Αστυνομία Κύπρου

Διαβάστε επίσης: Θαλάσσιο σκάφος με 37 μετανάστες στο Κάβο Γκρέκο – Συνολικά 4055 υπήκοοι τρίτων χωρών επαναπατρίστηκαν από την αρχή του έτους

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This