Αρχή Λιμένων | Ενίσχυση με το νέο περιπολικό σκάφος MARATHON 900D της Viking-Norsafe
Andreas Pogiatzi
Published on 02/11/2023 at 15:49

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου απέκτησε πρόσφατα ένα υπερσύγχρονο περιπολικό σκάφος με προμηθεύτρια την εταιρεία Importica Ltd με έδρα την Κύπρο.

Το σκάφος, μοντέλου MARATHON 900D έχει κατασκευαστεί στο ναυπηγείο Viking-Norsafe στη Ελλάδα και είναι εξοπλισμένο με 2 μηχανές Mercury των 150 ίππων, ενώ η ταχύτητα πλεύσης του ανέρχεται στους 40 κόμβους. 

Ανάμεσα στον εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνονται οθόνη GPS, Radar, A.I.S, καθίσματα με αντικραδασμική ανάρτηση, μεγαφωνική συσκευή και διάφορα άλλα.

Διαβάστε επίσης: Ενισχύεται η Ναυτική Αστυνομία Κύπρου – Αυτά είναι τα νέα περιπολικά σκάφη υψηλών επιδόσεων – Φωτογραφίες

Οι αποστολές που μπορεί να φέρει εις πέρας το σκάφος ποικίλουν, από περιπολίες εντός και εκτός λιμενικών υποδομών, διεξαγωγή ελέγχων στα πλοία εντός αγκυροβολίων και διάφορα άλλα. Σημειώνεται ότι το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφέρουμε επίσης ότι η εταιρεία Importica έχει προμηθεύσει με σκάφη και άλλες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας,μεταξύ αυτών και τα δύο Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου (ΣΑΠ) της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών με τις ονομασίες ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ 1 και ΝΗΡΕΑΣ 1.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα σκάφη της ΜΥΚ στο παρακάτω άρθρο και στο βίντεο που ακολουθεί να δείτε την εκπομπή μας σχετικά με τις δραστηριότητες της Importica και τις τεχνολογικές εξελίξεις στα σκάφη επιφανείας. 

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Η Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών αποκαλύπτει τον εξοπλισμό της – VIDEO & Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This