Αντιτρομοκρατικά μέτρα στην Ευρώπη – Σε συναγερμό οι υπηρεσίες ασφαλείας
Defence Redefined
Published on 27/03/2024 at 12:55

Οι Αστυνομικές Δυνάμεις και οι Υπηρεσίες Πληροφοριών των ευρωπαϊκών κρατών βρίσκονται σε εγρήγορση μετά το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ρωσία όπου την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση ισλαμικό κράτος (ISIS).

Στο Βέλγιο, το επίπεδο ασφαλείας έχει παραμείνει στο επίπεδο 3, όπου το επίπεδο 4 είναι το μέγιστο. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου έχει θέσει υπό παρακολούθηση 650 άτομα τα οποία θεωρούνται ύποπτοι για τρομοκρατικές ενέργειες ή συνδέονται με την τρομοκρατία. Το 88% αφορά άτομα που σχετίζονται με την ισλαμική τρομοκρατία, το 9% με την ακροδεξιά και το 2% με την ακροαριστερά. 

Στην Ισπανία, οι αστυνομικές δυνάμεις στην Βαρκελώνη προχώρησαν στη σύλληψη υπόπτου υποστηρικτή του ISIS ο οποίος ήταν σε επαφή με άλλους 4 υποστηρικτές του ISIS που συνελήφθησαν πρόσφατα στη Σουηδία.

Στην Γερμανία, η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, δήλωσε πως η οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος της Επαρχίας Χορασάν”, όπως ονομάζεται ο βραχίοντας του ISIS που σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ευθύνεται για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα, αποτελεί τη μεγαλύτερη ισλαμιστική απειλή για την ασφάλεια στη Γερμανία ενώ τόνισε πως το επίπεδο απειλής παραμένει υψηλό.

Διαβάστε επίσης: Ο ρόλος της Τουρκίας στο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ρωσία

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This