Ο ρόλος της Τουρκίας στο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ρωσία
Defence Redefined
Published on 26/03/2024 at 09:45

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τουλάχιστον ένας από τους κατηγορούμενους που έχουν προφυλακιστεί για την τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα έχει φτάσει στην Ρωσία μέσω Τουρκίας. Πρόκειται για τον Τατζίκο στην καταγωγή, Σαμσιντίν Φαριντουνί.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση ισλαμικό κράτος (ISIS). 

Επιπλέον, ρώσος πολεμικός ανταποκριτής ισχυρίζεται πως οι τρομοκράτες που πραγματοποίησαν το μακελειό στη Μόσχα, έχουν εκπαιδευτεί σε κέντρο εκπαίδευσης στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τον ίδιο, για τον εντοπισμό του κέντρου έχει γίνει συνεργασία ρωσικών και τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Δημοσιογραφικές πηγές από την Τουρκία αναφέρουν πως οι τουρκικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις ρωσικές αρχές για να βρουν πως έχουν φτάσει στην Ρωσία οι τρομοκράτες μέσω Τουρκίας.

Η πιθανότητα να έχουν προχωρήσει οι τρομοκράτες στην επίθεση λόγω της Ρωσικής παρουσίας στην Συρία, ίσως να οδηγήσει σε περαιτέρω ενέργειες της Ρωσία στην Συρία και συνεννόηση με την Τουρκία η οποία κατέχει εδάφη στη Συρία στα οποία δραστηριοποιούνται ακραίες ισλαμιστικές ομάδες.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Προφυλακίστηκαν οι δύο πρώτοι ύποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This