ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Αντιμισθία υπερωρίας για τους ΣΥΟΠ και τα στελέχη που αποσπώνται στην Αστυνομία

Ανδρέας Πογιατζή

Published on 09/03/2021 at 12:52

Όπως σας υποσχεθήκαμε χθες, η DEFENCE ReDEFiNED, μάζεψε πληροφορίες από τους αρμόδιους και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Άμυνας, σχετικά με τα παράπονα του μόνιμου προσωπικού και των ΣΥΟΠ που συνδράμουν στα σημεία ελέγχου μαζί με την Αστυνομία, για τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων αναχαίτισης του κορωνοϊού. 

Συγκεκριμένα η σελίδα μας επικοινώνησε με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Αντισυνταγματάρχη Χρίστο Πιερή και σύμφωνα με τα όσα μας εξήγησε, το πρόβλημα οδεύει προς την σωστή του λύση. 

Το θέμα αυτό συζητήθηκε και προσωπική εκτίμηση του κ. Πιερή, είναι ότι αν τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν θα τερματιστεί εντός Μαρτίου, η απόσπαση στελεχών από την Εθνική Φρουρά στην Αστυνομία. 

Σε συνεννόηση του Υπουργείου Άμυνας με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την Αστυνομία τα στελέχη που θα διατίθενται στην Αστυνομία από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα θα λαμβάνουν, αντιμισθία υπερωρίας 4 ωρών για κάθε φορά που πηγαίνουν. Με την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, τα στελέχη που συμμετέχουν στα κοινά περίπολα και στα σημεία ελέγχου θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους από την Αστυνομία. 

Επιπλέον, τα στελέχη που αποσπώνται στα σημεία ελέγχου για δύο συνεχόμενες μέρες θα λαμβάνουν απαλλαγή από τις μονάδες τους την τρίτη ημέρα. 

Όπως μας εξήγησε ο κ. Πιερή η Εθνική Φρουρά, διαθέτει 40 άτομα στην Αστυνομία, ούτως ώστε αυτοί να εναλλάσσονται και να μην επιβαρύνονται από αυτή την πρακτική, ενώ παράλληλα να μπορεί και η Εθνική Φρουρά να εκτελεί κανονικά τις δραστηριότητες της. 

Διαβάστε επίσης: Φωνές από Στελέχη και ΣΥΟΠ για τις υπηρεσίες στα Σημεία Ελέγχου – Απλήρωτες βάρδιες και έλλειψη οργάνωσης

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This