Αμερικανικός Στρατός | Δοκιμή επί του πεδίου για το νέο έκδοχο ανίχνευσης CBRN του Stryker
Defence Redefined
Published on 25/10/2023 at 14:37

Ο Αμερικανικός Στρατός συμμετέχει ενεργά στις επιχειρησιακές δοκιμές της νέας αναβάθμισης της σουίτας αισθητήρων (Sensor Suite Upgrade – SSU) στην παραλλαγή του Τεθωρακισμένου Οχήματος Μεταφοράς Προσωπικού M1135 Stryker.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αμερικανικού Στρατού, οι στρατιώτες από την Ομάδα Μάχης της 1ης Ταξιαρχίας Stryker της 2ης Μεραρχίας Πεζικού και του 110ου Τάγματος Χημικών, Βιολογικών, Ραδιολογικών και Πυρηνικών (ΧΒΡΠ – CBRN) απειλών, σε συνδυασμό με στελέχη της Διοίκησης Επιχειρησιακών Δοκιμών του Στρατού των ΗΠΑ, συνεργάζονται με την ομάδα Stryker Nuclear, Biological, and Chemical Reconnaissance Vehicle SSU.

Το SSU διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην υποστήριξη των μαχητών με τη διεξαγωγή εντοπισμού πυρηνικών, βιολογικών και χημικών απειλών (NBC) στο πεδίο της μάχης. Με τα εξειδικευμένα συστήματα ανίχνευσης CBRN ενσωματωμένα σε ένα όχημα Stryker, αυτό μπορεί αποτελεσματικά να εντοπίσει, να ανιχνεύσει και να αναφέρει τυχόν μόλυνση από παράγοντες NBC στην ιεραρχία του στρατεύματος.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης δοκιμασίας επί του πεδίου, οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν τους αισθητήρες για τον εντοπισμό και την ιχνηλάτηση απειλών CBRN, την παροχή λεπτομερών προειδοποιήσεων και αναφορών και τη διεξαγωγή απολύμανσης σε 16 διαφορετικούς στόχους.

Διαβάστε επίσης: Ο αμερικανικός στρατός έστειλε το πρώτο Stryker A1 IM-SHORAD στη Γερμανία – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This