ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ο αμερικανικός στρατός έστειλε το πρώτο Stryker A1 IM-SHORAD στη Γερμανία – VIDEO
Defence Redefined
Published on 28/04/2021 at 13:45

Ο αμερικανικός στρατός ξεκίνησε την ανάπτυξη του νέου συστήματος αεροπορικής άμυνας μικρής εμβέλειας Initial Maneuver (IM-SHORAD), στην Γερμανία και το πρώτο σύστημα βρίσκεται τώρα στο Άνσμπαχ.

Με βάση το όχημα Stryker A1 8 × 8, η υπηρεσία ανακοίνωσε την ανάπτυξη του, στις 23 Απριλίου στα πλαίσια ενός μεγαλύτερου σχεδίου για την αποστολή 144 συστημάτων σε τέσσερα τάγματα, σχέδιο που ξεκινάει από το τρέχον έτος. 

Το IM-SHORAD, Stryker A1 έχει σχεδιαστεί για να περιορίζει τις εναέριες απειλές, όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και ελικόπτερα και μικρά αεροσκάφη. Στην τρέχουσα διαμόρφωσή του, το όχημα περιλαμβάνει το πακέτο εξοπλισμού της Leonardo DRS με το τηλεχειριζόμενο σύστημα πυργίσκου της Moog’s Reconfigurable Integrated-senjata Platform (RIwP). Το RIwP για αυτό το σύστημα, περιλαμβάνει έναν τροποποιημένο εκτοξευτή M299 για δύο πυραύλους Longbow Hellfire, έναν τετραπλό εκτοξευτή Raytheon Stinger Vehicle (SVUL) για εκτόξευση πυραύλων εδάφους-αέρος με βεληνεκές μέχρι 4.8 Km, το Bushrop Chain Gun της Northrop Grumman XM914 30 χιλ. και ένα πολυβόλο M240 7,62 χιλ. 

Διαβάστε επίσης: SUNGUR | Το νέο τουρκικό SHORAD πάνω σε όχημα Vuran – VIDEO

Θα είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα πλήρες φάσμα αισθητήρων όπως κεραία αναγνώρισης φίλιου ή εχθρού (IFF), καθώς και ημισφαιρικό ραντάρ πολλαπλών αποστολών (MHR) της ισραηλινής Rada.

Το MHR αποτελεί μια πλατφόρμα παλμικού ραντάρ Doppler, Ενεργητικής Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA) 4D με προηγμένο λογισμικό για κάλυψη πολλαπλών επιχειρησιακών απαιτήσεων. Πέραν τούτων το όχημα διαθέτει ηλεκτρο-οπτικό σύστημα παρακολούθησης με κάμερα υπέρυθρης ακτινοβολίας (EO/IR) M3-GCS L3Harris WESCAM και σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου (E/W).

Η διαμόρφωση σκάφους διπλού “V” του οχήματος Stryker A1 προσφέρει υψηλή επιβιωσημότητα έναντι ναρκών και αυτοσχέδιων εκρηκτικών συσκευών (IED). Το όχημα είναι εξοπλισμένο με κινητήρα Caterpillar C9 450hp και τα οκτώ (8) ελαστικά του προσφέρουν ανώτερη κινητικότητα και αυξημένη ταχύτητα σε όλες τις συνθήκες εδάφους. 

Στο μέλλον, ο αμερικανικός στρατός προτίθεται να αναπτύξει την «διαρκή ικανότητα» για επιπρόσθετα τάγματα, εν μέρει, επεκτείνοντας τον στόχο που θα περιλαμβάνει πυραύλους, πυροβόλα και όλμους. Πρόσθετες πιθανές δυνατότητες μπορεί να περιλαμβάνουν όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας (DEW).

Η General Dynamics Land Systems (GDLS) ηγείται της πρωτοβουλίας και έλαβε συμβόλαιο 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον γερμανικό στρατό για την κατασκευή των νέων οχημάτων πέρυσι. Τον Δεκέμβριο του 2020, η GDLS ανέθεσε στη συνέχεια στην Leonardo DRS μια «αρχική» σύμβαση, στο πλαίσιο μιας πενταετούς συμφωνίας, αξίας άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής.

Διαβάστε επίσης:  

 

Stryker A1 IM-SHORAD | Αντιαεροπορική άμυνα ενάντια σε πολλαπλές απειλές – VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This