Αμερικανικός Στρατός | Απόφαση για μαζική παραγωγή για το Όχημα Ομάδας Πεζικού (ISV) – VIDEO & Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 12/04/2023 at 18:45

Η εταιρεία GM Defense έλαβε το πράσινο φως από τον Αμερικανικό Στρατό για να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του Οχήματος Ομάδας Πεζικού (Infantry Squad Vehicle – ISV), το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2020.

Η εταιρεία GM Defense LLC, θυγατρική της General Motors, κέρδισε το αρχικό συμβόλαιο ύψους 214,3 εκατ δολαρίων για την ανάπτυξη του ελαφρού και ευέλικτου, παντός εδάφους οχήματος μεταφοράς μιας ομάδας πεζικού, κερδίζοντας έτσι το πρώτο της σημαντικό συμβόλαιο, αφότου η θυγατρική επανιδρύθηκε από τη μητρική της εταιρεία το 2017.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την εταιρεία, και πάντα σε στενή συνεργασία με τον Αμερικανικό Στρατό, αυτή έχει παραδώσει περισσότερα από 300 οχήματα προς χρήση εξοπλίζοντας συνολικά τρεις αερομεταφερόμενες ταξιαρχίες των 59 οχημάτων, για ένα σύνολο 177 οχημάτων.

Αυτή την περίοδο, η εταιρεία κατασκευάζει αρχικά 649 πλατφόρμες ISV για τον Αμερικανικό Στρατό, ενώ ο τελικός στόχος για την προμήθεια της εν λόγω πλατφόρμας ανέρχεται σε 2.593 οχήματα. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στα σχέδια, που αφορούν τον εξοπλισμό δύο συνολικά Ταξιαρχιών μέχρι αυτόν τον Ιούνιο.

Το ISV βασίζεται στο πήγμα φορτηγού οχήματος μεσαίου μεγέθους Chevrolet Colorado ZR2 και αξιοποιεί κατά 90% εμπορικά ανταλλακτικά (commercial-off-the-shelf – COTS), δίνοντας στους χρήστες ευελιξία και προαιρετικότητα προς αντιμετώπιση των απαιτήσεων υποστήριξης της αποστολής.

Διαβάστε επίσης: DEFEA 2021 | Τα οχήματα του Αμερικανικού Στρατού – VIDEO

Με βάρος σχεδόν 2,5 τόνων, το εκστρατευτικό όχημα ISV είναι αρκετά ελαφρύ για να αναρτάται ως εξωτερικό φορτίο και να μεταφέρεται εναερίως από ένα τακτικό ελικόπτερο UH-60 Blackhawk ή ένα μεταγωγικό ελικόπτερο CH-47 Chinook, ενώ ταυτόχρονα είναι αρκετά ευέλικτο για να μεταφέρει έως και εννέα στρατιώτες και όλο τον εξοπλισμό τους με συνολική δυνατότητα μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου 1,5 τόνων σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου ή και εκτός δρόμου υπό ακραίες περιβαλλοντολογικές συνθήκες.

Πέραν αυτών των χαρακτηριστικών, η πλατφόρμα τροφοδοτείται από έναν τετρακύλινδρο Duramax turbo-diesel 2,8 λίτρων κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 186 ίππους σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Επιπλέον, η προσαρμοστικότητα του ελαφρού τακτικού οχήματος αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το αρχικό στρατιωτικό όχημα μεταφοράς εννέα επιβατών μπορεί να επεκταθεί σε μια οικογένεια διαμορφώσιμων οχημάτων προσαρμοσμένων για ένα ευρύ φάσμα προφίλ αποστολών, όπως υποστήριξης πυρός, διοίκησης και ελέγχου, ηλεκτρονικού πολέμου, αντιμετώπισης συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων, αναγνώρισης και επιμελητείας, και εκκένωσης τραυματιών.

Διαβάστε επίσης: EUROSATORY 2022 | Το ISV της GM Defense συγκεντρώνει το ενδιαφέρον – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This