ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ, κατά μελών ιρανικής οργάνωσης – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 28/06/2021 at 08:10

Τουλάχιστον πέντε μέλη παραστρατιωτικών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν σκοτώθηκαν και αρκετά άλλα τραυματίστηκαν στα πλήγματα τα οποία εξαπέλυσε χθες Κυριακή ο στρατός των ΗΠΑ στα συρο-ϊρακινά σύνορα, γνωστοποίησε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Τουλάχιστον πέντε μαχητές ιρακινών παραστρατιωτικών οργανώσεων υποστηριζόμενων από το Ιράν σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση αμερικανικών μαχητικών”, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση αυτή, η οποία έχει τη βάση της στο Λονδίνο.

Διαβάστε επίσης: Ιράν | Στη δημοσιότητα πλάνα από τις υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις – VIDEO

Σύμφωνα με αναλυτές, η επίθεση των ΗΠΑ, έγινε με αεροσκάφη F-15Ε. Όπως αναφέρει σε δήλωση του το Πεντάγωνο, τα πλήγματα είχαν ως στόχο εγκαταστάσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται για επιθέσεις μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) εναντίον προσωπικού και εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Αναλυτικά: 

«Κατόπιν εντολής του Προέδρου Μπάιντεν, οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις νωρίτερα σήμερα (σ.σ 27/06) το απόγευμα πραγματοποίησαν αεροπορικές επιθέσεις ακρίβειας εναντίον των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται από ομάδες πολιτοφυλακής που υποστηρίζονται από το Ιράν στην παραμεθόρια περιοχή Ιράκ-Συρίας. Οι στόχοι επιλέχθηκαν επειδή αυτές οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν, για επιθέσεις μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) εναντίον προσωπικού και εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ. Συγκεκριμένα, οι επιθέσεις των ΗΠΑ στοχεύουν επιχειρησιακές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων σε δύο τοποθεσίες στη Συρία και μία τοποθεσία στο Ιράκ, και οι δύο βρίσκονται κοντά στα σύνορα μεταξύ αυτών των χωρών. Διάφορες ομάδες πολιτοφυλακής που υποστηρίζονται από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των Kata’ib Hezbollah (KH) και Kata’ib Sayyid al-Shuhada (KSS), χρησιμοποίησαν αυτές τις εγκαταστάσεις.

Όπως αποδείχθηκε από τις νυχτερινές επιθέσεις, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ήταν ξεκάθαρος ότι θα ενεργήσει για την προστασία του προσωπικού των ΗΠΑ. Δεδομένου των συνεχιζόμενων επιθέσεων, από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν με στόχο τα συμφέροντα των ΗΠΑ στο Ιράκ, ο Πρόεδρος ανέθεσε περαιτέρω στρατιωτική δράση για να διαταράξει και να αποτρέψει τέτοιες επιθέσεις. Είμαστε στο Ιράκ μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης του Ιράκ με μοναδικό σκοπό να βοηθήσουμε τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας στις προσπάθειές τους να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν την απαραίτητη, κατάλληλη και σκόπιμη δράση που αποσκοπούσε στον περιορισμό του κινδύνου κλιμάκωσης – αλλά και για να στείλει ένα σαφές και ξεκάθαρο αποτρεπτικό μήνυμα.

Ως θέμα διεθνούς δικαίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενήργησαν σύμφωνα με το δικαίωμα αυτοάμυνας. Οι επιθέσεις ήταν και οι δύο απαραίτητες για την αντιμετώπιση της απειλής και ήταν περιορισμένης εμβέλειας. Ως θέμα εσωτερικού δικαίου, ο Πρόεδρος ανέλαβε αυτήν την ενέργεια σύμφωνα με την εξουσία του άρθρου II για την προστασία του προσωπικού των ΗΠΑ στο Ιράκ. “

Διαβάστε επίσης: Αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στην Συρία με την υπογραφή του Τζο Μπάιντεν – ΧΑΡΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This