ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Έκρηξη στο Μαρί | Άνω του 1,5 εκατομμυρίου οι αποζημιώσεις που κέρδισε τραυματίας Αστυνομικός
Defence Redefined
Published on 23/12/2020 at 15:12

Ποσό μεγαλύτερο του 1,5 εκ. ευρώ διεκδίκησε και κέρδισε δικαστικώς 37χρονος, (σήμερα), τραυματίας από την φονική έκρηξη που σημειώθηκε την 11η Ιουλίου στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί η οποία οδήγησε στο θάνατο 13 ατόμων και άφησε πίσω της 61 τραυματίες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Brief, o 37χρονος αποκόμισε σοβαρότατο τραυματισμό από την έκρηξη, προκαλώντας του όλα αυτά τα χρόνια, σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία τον καθιστούν μέχρι σήμερα, ανίκανο στο 100% να εργαστεί, ενώ χρήζει καθημερινής βοήθειας από άλλο πρόσωπο, προκειμένου ν΄αντεπεξέλθει στην καθημερινότητά του.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο 28χρονος (τότε), Αστυνομικός βρισκόταν την ώρα της έκρηξης σε τοποθεσία η οποία γειτνίαζε με τη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης. Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Ο τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύοταν σε κατάσταση αιμορραγικής καταπληξίας, λόγω μεταξύ άλλων, ρήξης σπλήνας αποτέλεσμα της έκρηξης. Από το ατύχημα υπέστη επίσης κάταγμα κρανίου, κροταφικού οστού και οστών προσώπου, ενώ παράλληλα παρουσίαζε κακώσεις και στα δύο μάτια ενώ έφερε και πολλαπλά κατάγματα. Έφερε επίσης εγκαύματα μέχρι και 3ου βαθμού στο 30% του σώματος του, ενώ μετά από σχετικές εξετάσεις χρειάστηκε να χειρουργηθεί στον δεξί οφθαλμό, ενώ ο αριστερός – λόγω των τραυμάτων – αφαιρέθηκε.

Σήμερα, η όραση του 37χρονου είναι περιορισμένη, και χρειάζεται βοήθεια στην καθημερινότητα του, ενώ όπως αναφέρεται στην απόφαση, δεν αναμένεται βελτίωση της. Επιπλέον, εξαιτίας της έκρηξης, ο ενάγωντας υπέστη οξύ ακουστικό τραύμα με αποτέλεσμα αμφοτερόπλευρη βαρηκοΐα, ενώ  παρουσιάζει και περιορισμό κίνησης στα άνω άκρα, ενώ φέρει ουλές σε όλο του το σώμα. Στο πρόσωπο του φέρει ενταφιασμένα θραύσματα γυαλιού τα οποία όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην απόφαση του δικαστηρίου, πολλά αυτά μπορούν να εντοπιστούν με απλή ψηλάφηση.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα προβλήματα του 37χρονου, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επιδίκασε, €12.483 συμφωνηθείσες ειδικές αποζημιώσεις με τόκο από την ημέρα καταχώρησης της αγωγής μέχρι σήμερα. Επιπλέον, €66.000, συμφωνηθείσα απώλεια επιδομάτων από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι τον Ιούνιο του 2020, με νόμιμο τόκο από την 01/12/2016 μέχρι εξοφλήσεως. €26.000, συμφωνηθείσα απώλεια βασικού μισθού, €459.000 (17 x €27.000) απώλεια μελλοντικών εισοδημάτων με νόμιμο τόκο από σήμερα και €1.000.000 γενικές αποζημιώσεις με νόμιμο τόκο από την 11/07/2011, ημέρα ατυχήματος, μέχρι εξοφλήσεως. 

Με πληροφορίες από: Brief.com.cy / tothemaonline 

Διαβάστε επίσης: Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους έξι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στο Μαρί

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This