ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΑΜΣ “ΥΠΕΡΙΩΝ” | Η άσκηση της 7ης Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ με την συμμετοχή οχήματος παντοδαπούς εδάφους
Defence Redefined
Published on 31/10/2020 at 10:26

Με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς ενημερώνει ότι χθες 30 Οκτ 2020 διεξήχθηκε η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) της 7ης Μ/Κ ΤΑΞ Πεζικού με την κωδική ονομασία «ΥΠΕΡΙΩΝ».  

Η υπόψη άσκηση διεξήχθηκε στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού και την παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, o Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου και μικρός αριθμός Αξιωματικών από άλλους Σχηματισμούς και Διοικήσεις.

Διαβάστε επίσης: ΤΑΜΣ “ΠΥΡΙΝΟ ΒΕΛΟΣ” | Η επιτομή του επιθετικού Αγώνα της Εθνικής Φρουράς – Φωτογραφίες & VIDEO

Αντικειμενικός σκοπός της ΤΑΜΣ ήταν η διατήρηση και επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Ταξιαρχίας, με την εξάσκηση του προσωπικού της σε σενάρια που προσομοιάζουν πραγματικές συνθήκες.

Ειδικότερα, η ΤΑΜΣ ήταν διπλής ενεργείας και εξέτασε το σενάριο επιθετικής ενέργειας. Για την υλοποίηση του σεναρίου, αναπτύχθηκε Τακτικό Συγκρότημα Μηχανοκίνητου Λόχου επί προκεχωρημένης γραμμής αμύνης, υποστηριζόμενο από τα οργανικά του μέσα υποστήριξης. Την επιθετική ενέργεια εκτέλεσε Τακτικό Συγκρότημα επιπέδου Μ/Κ Τάγματος ΠΖ, υποστηριζόμενο με πυρά πυροβολικού, όλμων και Επιθετικών Ελικοπτέρων, καθώς και την απαραίτητη υποστήριξη Διοικητικής Μέριμνας, από τα αντίστοιχα κλιμάκια της Ταξιαρχίας.

Τις εντυπώσεις στην άσκηση έκλεψε το όχημα παντοδαπούς εδάφους Polaris το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μας χρησιμοποιήθηκε κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας εθνοφύλακα και εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του. Όπως είχαμε ενημερώσει με προηγούμενο μας άρθρο τα υπόψη οχήματα (στην στρατιωτική τους έκδοση) θα ήταν ιδανικά για χρήση από τις ειδικές δυνάμεις στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Οχήματα Παντοδαπούς εδάφους POLARIS 4X4 | Μια δυνητική επιλογή και για τις Κυπριακές Ειδικές Δυνάμεις

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία που αποδέσμευσε το ΓΕΕΦ πρόκειται για έκδοση Polaris RZR τεσσάρων θέσεων στο οποίο έχει προσαρμοστεί έστορας για πολυβόλο MG3 7,62 χιλ.

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν αναπτυχθεί από εθνοφύλακες και εφέδρους στην Ελλάδα με χαρακτηριστικό το όχημα το οποίο έφτιαξε ενεργός Εθνοφύλακας και μέλος της ΛΕΦΕΔ με δίλιτρο κινητήρα Mitsubishi. 

Το όχημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περιπολίες και σε ποικίλες αποστολές, αφού είναι παντός εδάφους. Διαθέτει πύργο περιστροφής 360 μοιρών, συνοδεύεται από drone, έχει ενσωματωμένο τάμπλετ με αποθηκευμένους χάρτες, ενώ σύντομα όπως αναφέρει το δημοσίευμα του tourkikanea.gr θα διαθέτει και δική του θερμική κάμερα!

Με πληροφορίες από: ΓΕΕΦ, tourkikanea.gr

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Ημέρα Επίδειξης Δυνατοτήτων (Capabilities Demonstration Day) σε συνεκπαίδευση με Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου – Φωτογραφίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This