ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΑΜΣ “ΠΥΡΙΝΟ ΒΕΛΟΣ” | Η επιτομή του επιθετικού Αγώνα της Εθνικής Φρουράς – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 23/10/2020 at 11:58

Η Διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) της Εθνικής Φρουράς, με την ονομασία  “ΠΥΡΙΝΟ ΒΕΛΟΣ”, είχε ως γενικό σκοπό την σχεδίαση, την εκτέλεση και τον έλεγχο των επιχειρήσεων οι οποίες καλύπτουν συγκεκριμένες αποστολές υιοθετόντας δυναμικούς επιθετικούς ελιγμούς. 

Το γενικό σενάριο της άσκησης βασιζόταν στην δημιουργία έντασης – κρίσης, με εκδήλωση εχθρικών ενεργειών και την ανάληψη πρωτοβουλίας για εκτέλεση επιθετικής ενέργειας. 

Διαβάστε επίσης: Ολοκλήρωση ΤΑΜΣ “ΠΥΡΙΝΟ ΒΕΛΟΣ 2020” – Φωτογραφίες

Οι αντικειμενικοί σκοποί της εντυπωσιακής άσκησης που διεξήχθει το τριήμερο 20/10/2020 – 22/10/2020, όπως η εξάσκηση, η αξιολόγηση και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Εθνικής Φρουράς σε συντονισμένες διακλαδικές επιχειρήσεις, στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον, επιτεύχθηκαν πλήρως.

Επιπλέον, η άσκηση ανέδειξε τις ηγετικές ικανότητες και το επιθετικό πνεύμα των στελεχών όλων των κλιμακίων.

Άρμα Μάχης Τ-80 με την επιγραφή “ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ”

Μια άλλη παράμετρος που αποσκοπούσε να αναδείξει η ΤΑΜΣ “ΠΥΡΙΝΟ ΒΕΛΟΣ”, ήταν η εξάσκηση των Διοικήσεων και των Επιτελείων σε επιχειρησιακό επίπεδο, καθώς και η άμεση λήψη ταχέων αποφάσεων για ταχεία αντίδραση. Κατά την διάρκεια της άσκησης, αξιολογήθηκαν επίσης, τα συστήματα ελέγχου, πληροφοριών και επικοινωνιών. 

Διαβάστε επίσης: ΤΑΜΣ “ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2020” | Δείτε το βίντεο του ΓΕΕΦ

Το θέατρο των επιχειρήσεων, όπως θα δείτε και στο βίντεο πιο κάτω, προσομοίωσε το πεδίο βολής Καλού Χωριού στην επαρχία Λάρνακας (το μεγαλύτερο στην Δημοκρατία). Εντός του πεδίου τοποθετήθηκαν στόχοι για τα άρματα Τ-80, στόχοι για πυροβόλα 30 χιλ. και 100 χιλ. για τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-3, όπως επίσης και στόχοι για τα πολυβόλα M2QCB 0.50” των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) ΛΕΩΝΙΔΑΣ. 

Το θέατρο των επιχειρήσεων, πεδίο βολής Καλού Χωριού

Όσον αφορά τα αντιαρματικά όπλα, διεξήχθησαν βολές Α -Τ πυραυλων HOT-2 από οχήματα VAB VCAC (Véhicule de Combat Anti-Char) 6X6 και ελικόπτερα Gazelle SA342L καθώς και πυραύλων MILAN φερόμενα επί οχημάτων M/S GD. 

Για το πυροβολικό, στόχους έπληξαν τα αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλ. AMX Mk F3, τα ρυμουλκούμενα πυροβόλα των 105 χιλ Μ56 και οι γαλλικοί όλμοι Thomson-Brandt RT 120 χιλ. 

Τις εντυπώσεις έκλεψαν τα εξοπλισμένα ελικόπτερα Gazelle SA342L1 και τα θηριώδη Mi-35P τα οποία παρείχαν πυρά υποστηρίξεως στα τμήματα ελιγμού. Στην άσκηση διεξήχθησαν επίσης τεχνητές εκρήξεις από τον Λόχο Μηχανικού, για την αναπαράσταση των εχθρικών πυρών αλλά και βολές από ομάδα ελεύθερων σκοπευτών των Ειδικών Δυνάμεων με τυφέκια Accuracy International. 

Επιθετικό ελικόπτερο Mi-35P κατά την εκτόξευση ρουκετών 80 χιλ.

Κατά το τριήμερο 20/10/2020 – 22/10/2020, διεξήχθησαν επίσης μικρότερης κλίμακας επιχειρήσεις, για αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων, σε όλη την ελεύθερη επικράτεια της Κύπρου. Στην περιοχή Γέρι, διεξήχθη αγώνας κατοικημένων τόπων, από την 4η Ταξιαρχία Πεζικού, με διπλή επιθετική ενέργεια εκκαθάρισης συγκροτήματος οικιών. Στην επιχείρηση συμμετείχε και δύναμη του Τάγματος Εθνοφυλακής Ορεστειάδος. 

Αγώνας κατοικημένων τόπων, από την 4η Ταξιαρχία Πεζικού

Η 2η Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ, διενέργησε στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, διπλή επιθετική ενέργεια επιπέδου Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας (ΕΜΑ). Στην θάλασσα διεξήχθησαν διακλαδικές επιχειρήσεις από την επαρχία της Ελεύθερης Αμμοχώστου μέχρι την Ναυτική Βάση “ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ”.

Η DEFENCE ReDEFINED, βρέθηκε στην τελική φάση της άσκησης και απαθανάτισε για εσάς, έντονες στιγμές δράσης με βολές ελικοπτέρων αρμάτων και πυροβολικού. Βάλτε τέρμα την ένταση και απολαύστε το βίντεο: 

Διαβάστε επίσης: 

Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις | Άσκηση “Joint Action 2020” με έντονο ενδιαφέρον για την Εθνική Φρουρά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This