ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθνική Φρουρά | Ημέρα Επίδειξης Δυνατοτήτων (Capabilities Demonstration Day) σε συνεκπαίδευση με Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 28/10/2020 at 17:45

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) συνεχίστηκαν με τη δεύτερη και κύρια Επίδειξη Δυνατότητων (Capabilities Demonstration), οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προγραμματίστηκαν στο πλαίσιο της παρουσίας της Βρετανικής Ναυτικής Δύναμης «Littoral Response Group (Experimental)» – [LRG(X)] η οποία αυτό το διάστημα βρίσκεται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Λεμεσού και σε αυτή συμμετείχαν Πλωτά και Πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) και ναυτική Μονάδα της Γαλλίας.

Την αεροναυτική δραστηριότητα παρακολούθησε από το HMS ALBION, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Stephen Lille, οι Ακόλουθοι Άμυνας του ΗΒ και ΗΠΑ, ο Διοικητής των Βρετανικών Βάσεων, ο Διοικητής Ναυτικού της ΕΦ, ο Διοικητής της Ναυτικής Δύναμης, καθώς και αντιπροσωπεία αξιωματικών της ΕΦ.

Στην «Επίδειξη Δυνατοτήτων», συμμετείχαν από πλευράς του ΗΒ το Πλοίο Αμφίβιων Επιχειρήσεων HMS ALBION (L14), το Αντιτορπιλικό HMS DRAGON (D35), 2 Ελικόπτερα (E/Π) Wildcat και 2 Ταχύπλοα (Τ/Χ) Σκάφη του 42 Commando/Juliet Company (Πεζοναύτες του ΗΒ), η Γαλλική Φρεγάτα FS JEAN BART (D615), η οποία αποτελεί μέρος της LRG(X) ενώ από την ΕΦ, έλαβαν μέρος το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (Ρ61), 2 Τ/Χ Σκάφη και προσωπικό της MYK, καθώς και ένα Ε/Π ΑW-139 της Διοίκησης Αεροπορίας.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Συνεκπαίδευση προσωπικού της Διοίκησης Καταδρομών με Ειδικές Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου – Φωτογραφίες

Κατά την αεροναυτική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε δυναμική επίδειξη (Dynamic Display) με την συμμετοχή Πλωτών και Πτητικών Μέσων της ΚΔ και του ΗΒ, η οποία υλοποιήθηκε σε δυο επιμέρους Φάσεις. Συγκεκριμένα, στην πρώτη Φάση διεξήχθηκε ταχεία καταρρίχηση (fast rope) Ομάδας της MΥΚ από το Ε/Π AW-139 και ταυτόχρονη επιβίβαση Ομάδας Πεζοναυτών από Τ/Χ Σκάφος, ενώ στη δεύτερη Φάση fast rope Ομάδας Πεζοναυτών από Ε/Π Wildcat και επιβίβαση Ομάδας της MΥΚ από Τ/Χ Σκάφος, επί του ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ.

Επιπλέον, επί του ΗMS ALBION, οι αντιπροσωπείες είχαν τη δυνατότητα ξενάγησης σε στατική έκθεση, η οποία περιλάμβανε επίδειξη οπλισμού, Ε/Π Wildcat, καταδυτικού εξοπλισμού, Οχημάτων, UAV και Drones, καθώς και εξειδικευμένου υλικού και συσκευών τηλεπικοινωνίας, που χρησιμοποιούνται από την LRG(X) σε αμφίβιες επιχειρήσεις. Παράλληλα διεξάχθηκε και δυναμική επίδειξη ενέργειας Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων επί του HMS ALBION.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΦ συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες για την εξαιρετική διεξαγωγή της δραστηριότητας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η παρουσία της LRG(X) στην Κύπρο αποτελεί μοναδική ευκαιρία για συνεκπαίδευση και απτή απόδειξη της πολύ καλής στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ ΚΔ και ΗΒ. 

Διαβάστε επίσης: Για πρώτη φορά στην Κύπρο για να συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις με την Ε.Φ σκάφη Ειδικών Επιχειρήσεων των Η.Π.Α – VIDEO

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This