ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πυρκαγιές Ελλάδα | Συνδρομή της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου – Ευχαριστήρια Τελετή
Defence Redefined
Published on 16/08/2021 at 16:30

Στο πλαίσιο της διεθνούς βοήθειας και συνδρομής για την αντιμετώπιση και κατάσβεση των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα, η Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου διέθεσε από το Σάββατο 7 έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, 2 Ελικόπτερα CH-47D CHINOOK. Σε αναγνώριση της άριστης συνεργασίας και της πολύτιμης βοήθειας της Αιγύπτου, διεξήχθη μία λιτή ευχαριστήρια τελετή στις εγκαταστάσεις της 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, την ημέρα αναχώρησης της Αιγυπτιακής αποστολής.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η Αιγυπτιακή αποστολή πήρε μέρος στις επιχειρήσεις κατάσβεσης στο μέτωπο της Βόρειας Εύβοιας εκτελώντας κοινές αποστολές με τα CHINOOK της Αεροπορίας Στρατού, πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό ρίψεων και συνδράμοντας αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Τέλος, τόνισε στην ανακοίνωση του ότι η ανωτέρω συνδρομή των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόσφατη δοκιμασία της Ελλάδας λόγω της κλιματικής κρίσης, έρχεται να προστεθεί ως απόδειξη των ισχυρών δεσμών που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο Χωρών.

Διαβάστε επίσης: Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα | Διάψευση Ρουμάνων – Παρέμβαση Αντιπροέδρου ΕΥΠΣΠ Αττικής

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This