ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα | Διάψευση Ρουμάνων – Παρέμβαση Αντιπρόεδρου ΕΥΠΣΠ Αττικής
Defence Redefined
Published on 11/08/2021 at 15:52

Οι Ρουμάνοι διαψεύδουν δημοσιεύματα ότι ο επικεφαλής της δύναμης τους στην Ελλάδα σχολίασε ότι η φωτιά ήταν δυνατό να έχει σβήσει εξ’ αρχής και ότι διαφώνησε με τις τακτικές που ακολουθούνται.

Σύμφωνα δε με τις ανακοινώσεις τους, αυτοί απέστειλαν πυροσβέστες για να συνδράμουν την Ελλάδα και όχι να θέλουν να εμπλακούν σε τυχόν πολιτικά παιχνίδια, διαψεύδοντας έτσι τα όσα είχαν δημοσιευθεί τις προηγμένες μέρες σε μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου.

Το δημιουργηθέν αίσθημα αδικίας εις βάρος του ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος από την κριτική και τις συγκρίσεις του τρόπου εργασίας τους και της αποτελεσματικότητάς με τις ξένες αποστολές έσπευσε να αποκαταστήσει ο κ. Κ. Ζαγγογιάννης – Αντιπρόεδρος ΕΥΠΣΠ Αττικής με κείμενο-παρέμβαση. 

Αρχικά, ο Αντιπρόεδρος εξήρε τον εντυπωσιακό και οργανωτικό τρόπο λειτουργίας των Ρουμάνων Πυροσβεστών που ήρθαν για βοήθεια στην Ελλάδα και στη συνέχεια, ευχαρίστησε τόσο τη Ρουμανία, όσο και τις άλλες χώρες για την αλληλεγγύη και την σημαντική τους βοήθεια στην Ελλάδα στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Σημείωσε, όμως, πως είναι απαράδεκτο το να εκθειάζουν κάποιοι με υπερβολές στα ΜΚΔ και στα ΜΜΕ μόνο τις ξένες αποστολές εις βάρος των Ελλήνων Πυροσβεστών, οι οποίοι βρίσκονται σε όλη την επικράτεια συνεχόμενα 24ωρα σε πύρινα μέτωπα, με ελλιπές χρόνο ξεκούρασης, μακριά από τις οικογένειές τους, με υποδεέστερο εξοπλισμό και υποδομές, ενεργώντας συνεχώς πάνω από τα όρια τους από το ένα μέτωπο στο άλλο, προσπαθώντας να κάνουν το βέλτιστο δυνατό για τους συμπολίτες τους.

Τόνισε δε ότι μεγάλα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν αναφερόμενος σε εξοπλισμό, οργάνωση, ωράριο και προσωπικό. Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται το τελευταίο διάστημα η ΓΓΠΠ και το Πυροσβεστικό Σώμα, που προχωρούν αμφότεροι σε εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υπαρχόντων δυνατοτήτων.

Τέλος, έκανε έκκληση να μην απαξιώνονται  οι Έλληνες Πυροσβέστες, καθώς όταν γυρνάνε από το μέτωπο στα σπίτια τους και μαθαίνουν ότι η αυτοθυσία τους και η κούραση τους απαξιώνεται, από άστοχες αναρτήσεις, κριτική και συγκρίσεις, τότε το ηθικό τους πέφτει στο ναδίρ. 

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιές Ελλάδα | Το Πυροσβεστικό Σώμα συνεχίζει τις μάχες – Ισχυρή διεθνής βοήθεια

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This