ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Υπουργείο Άμυνας και Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης
Defence Redefined
Published on 14/01/2021 at 15:20

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα το Υπουργείο Άμυνας και ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης(CYS).

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου, σκοπός του μνημονίου είναι ο καθορισμός του πλαισίου συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και η ανταλλαγή πληροφόρησης για τις δραστηριότητες τυποποίησης.

Το μνημόνιο, το οποίο υπέγραψαν εκ μέρους του Υπουργείου Άμυνας ο Υπουργός Χαράλαμπος Πετρίδης στην παρουσία και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη και εκ μέρους του  CYS ο Πρόεδρος του ΔΣ Όθωνας Θεοδούλου, προβλέπει τη συμμετοχή του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς στις δραστηριότητες τυποποίησης για την εκπόνηση διεθνών/ευρωπαϊκών προτύπων στους τομείς ενδιαφέροντος.

Επιπρόσθετα, προβλέπεται η πρόσβαση του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Τυποποίησης, καθώς και η προμήθεια με εθνικά, ευρωπαϊκά, διεθνή και άλλα πρότυπα.

Προνοείται επίσης, η από κοινού συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα έρευνας και καινοτομίας, σχετικά με την εκπόνηση, διάδοση και αξιολόγηση της εφαρμογής προτύπων, όπως επίσης και η συνδιοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων, διαλέξεων, εκθέσεων για την εκπαίδευση του προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς.

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Άμυνας | Ιστορική συμφωνία αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου ΗΑΕ – VIDEO

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, η ενδυνάμωση της τυποποίησης με τη χρήση πιστοποιημένων σύγχρονων διεθνών και Ευρωπαϊκών προτύπων, αποτελεί σημαντική συνιστώσα στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό που επιτελείται σήμερα στην Εθνική Φρουρά.  Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, παράλληλα με την κοινή συμμετοχή μας στους Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς ανάπτυξης προτύπων επιτυγχάνεται η απόκτηση τεχνογνωσίας και η διαφύλαξη των Εθνικών μας συμφερόντων.

Απ’ την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ του CYS ανέφερε ότι η σημερινή υπογραφή του Πλαισίου Συνεργασίας CYS-ΥΠΑΜ-ΓΕΕΦ, επισφραγίζει τη μακροχρόνια σχέση του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης και του Υπουργείου Άμυνας που χρονολογείται από το 2014. Επεσήμανε ότι, το Πλαίσιο Συνεργασίας, επισημοποιεί αυτή τη συνεργασία και προσθέτει στέρεες βάσεις για περαιτέρω δημιουργική και ουσιαστική συνεργασία των μερών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ανέφερε στο δικό του χαιρετισμό ότι η χρήση σύγχρονων πιστοποιημένων προτύπων, αποτελεί σημαντική συνιστώσα στη συνεχή  προσπάθεια για ποιοτική αναβάθμιση της ΕΦ, εμπλέκοντας στρατιωτικά και μη πρότυπα, συνδυάζοντας τεχνογνωσία και υπάρχουσες μεθοδολογίες διαχείρισης πόρων, προωθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των συστημάτων και λειτουργιών της Εθνικής Φρουράς και των υπολοίπων κρατικών υπηρεσιών, προς όφελος πρωτίστως της ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με τη σειρά της η Γενικής Διευθύντρια του CYS ανέφερε ότι οι ραγδαίες εξελίξεις στον κυπριακό χώρο και στο ευρύτερο γεωστρατηγικό περιβάλλον, σε συνάρτηση με τα δεδομένα της παρούσας υγειονομικής και κατ’ επέκταση οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αποτελούν βασικούς παράγοντες οι οποίοι καθιστούν αναγκαία την εφαρμογή των Ευρωπαϊκών και Διεθνών προτύπων, τα οποία έχουν εκπονηθεί ως οδηγοί για βέλτιστες και ασφαλείς πρακτικές.

Διαβάστε επίσης: Σχεδιασμοί για τοποθέτηση εμποδίων στην Πράσινη Γραμμή για την αντιμετώπιση των παράνομων διελεύσεων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This