ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ελλάδα Φωτιές | Διεθνής στήριξη και Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη
Defence Redefined
Published on 18/08/2021 at 15:30

Περισσότερες από 20 χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ελλάδας για συνδρομή στο πύρινο μέτωπο. Πρόκειται για μία πρωτοφανή ευρωπαϊκή και διεθνή κινητοποίηση και επίδειξη αλληλεγγύης στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, καθώς 11 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συν 12 τρίτες χώρες έσπευσαν να συνδράμουν τις Ελληνικές πυροσβεστικές υπηρεσίες με 21 εναέρια μέσα, 1.286 πυροσβέστες και 250 πυροσβεστικά οχήματα.

Ειδικότερα, άμεση ήταν η ανταπόκριση των εταίρων, όταν η χώρα μας ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (RescEU), μέσω του οποίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δύναται να συντονίζει επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα καλύπτει περίπου τα 3/4 τόσο του κόστους μεταφοράς όσου και του κόστους λειτουργίας των μέσων.

Συγκεκριμένα, Κύπρος, Γαλλία, Κροατία, Σουηδία, Ρουμανία, Ισπανία, Τσεχία, Γερμανία, Πολωνία, Σλοβακία, Αυστρία και τέλος, η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν στείλει στην Ελλάδα 1.014 πυροσβέστες, 236 πυροσβεστικά οχήματα και 9 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πυροσβεστική δύναμη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει ποτέ αναπτυχθεί για επιχείρηση πυρόσβεσης.

Βέβαια, εκτός της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αρκετές ήταν οι χώρες που στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας σε διμερές επίπεδο τόσο έμπρακτα όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο. Αναλυτικά, Ουκρανία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ρωσία, Ελβετία, Αίγυπτος, Ηνωμένο Βασίλειο, Κουβέιτ, Μολδαβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σερβία απέστειλαν προσωπικό και μέσα, ενώ μηνύματα αλληλεγγύης έφτασαν από Αρμενία, Γεωργία, Κίνα, Τουρκία, Ιορδανία, Βέλγιο, Λίβανο, Λιθουανία, καθώς και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Με πληροφορίες από euronews.com

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιές Ελλάδα | Η κατάσταση στο μέτωπο – Περεταίρω ενισχύσεις από Αίγυπτο, Ισπανία, Ελβετία – VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Αλεξιπτωτιστές | Απονομή διακριτικών σε οπλίτες θητείας και σπουδαστές παραγωγικών σχολών – VIDEO και Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων και διακριτικών πτερύγων Αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντα σε σπουδαστές στρατιωτικών σχολών και νεοσύλλεκτους καταδρομείς…

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Αμερικανικό πολιτικό σύστημα, το δημοσίευμα του Ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS όπου αναφέρεται πως η Τουρκία ετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία…

Pin It on Pinterest

Share This