ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας | Συμμετοχή σε διεθνές δίκτυο για την θωράκιση του κυπριακού κυβερνοχώρου
Defence Redefined
Published on 08/12/2020 at 17:58

Στα πλαίσια της υλοποίησης της Σύστασης (ΕΕ) 2017/1584 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συντονισμένη αντιμετώπιση περιστατικών και κρίσεων μεγάλης κλίμακας στον κυβερνοχώρο, η ΑΨΑ συμμετέχει ενεργά στις εργασίες υλοποίησης της Σύστασης.  

Η ΑΨΑ έχει ορίσει αντιπροσώπους στο νέο δίκτυο συντονισμού για αντιμετώπιση κρίσεων κυβερνοασφάλειας (CyCLONe – Cyber Crisis Liaison Officers Network), σκοπός του οποίου είναι η αποτελεσματική και γρήγορη ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση μεγάλων διασυνοριακών περιστατικών ή κρίσεων κυβερνοασφάλειας σε εθνικό ή Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το εν λόγω δίκτυο δημιουργεί διασυνδέσεις μεταξύ του τεχνικού επιπέδου ανταπόκρισης (Εθνικό CSIRT-CY) και των στρατηγικών / πολιτικών επιπέδων ανταπόκρισης (Υπουργικές Επιτροπές), αναλόγως της έκτασης και σοβαρότητας του οποιουδήποτε περιστατικού ή κρίσης, για αποτελεσματική διαχείριση και επαναφορά σε κανονικά επίπεδα λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι η ΑΨΑ συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή άσκηση Blue OLEx 2020, η οποία διεκπεραιώθηκε την Σεπτέμβριο 2020, καθώς και σε συντονιστική συνάντηση των CyCLOs (Cyber Crisis Liaison Officers) στις 2/12/20.

Διαβάστε επίσης: Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας | Σε μόνιμη εγρήγορση για απόκρουση τουρκικών κυβερνοεπιθέσεων – VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Σερβία | Ένας νεκρός και έξι τραυματίες σε συμπλοκή μεταξύ μεταναστών στα σύνορα με την Ουγγαρία

Σερβία | Ένας νεκρός και έξι τραυματίες σε συμπλοκή μεταξύ μεταναστών στα σύνορα με την Ουγγαρία

Σύμφωνα με πληροφορίες της σερβικής ραδιοτηλεόρασης RTS, ένας μετανάστης σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλοι έξι τραυματίστηκαν στη Σερβία, κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία, μεταξύ των οποίων και μία έφηβη…

Αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ Κωνσταντίνου Κόκκα

Αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ Κωνσταντίνου Κόκκα

Πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομή του ήρωα Συνταγματάρχη της ΕΛΔΥΚ, Κωνσταντίνου Κόκκα, που έπεσε στην Κύπρο το 1974, μαχόμενος κατά των Τούρκων εισβολέων, στην περιοχή του θύλακα του Κιόνελι…

Pin It on Pinterest

Share This