ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

VAMTAC “ΔΙΑΣ” | Πρόταση για νέο Εθνικό Όχημα του ΕΣ στην 85η ΔΕΘ
Defence Redefined
Published on 12/09/2021 at 17:00

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Alpha Systems του ομίλου ΚΟΥΙΜΤΖΗΣ, η εταιρεία θα παρουσιάσει πρόταση για το νέο Εθνικό Όχημα του Ελληνικού Στρατού, στο πλαίσιο των διαδικασιών που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Άμυνας. 

H πρόταση γίνεται σε συνεργασία με την Ισπανική εταιρεία URO Vehículos Especiales S.A και την Ελληνική Eunice Energy Group, και τα αποκαλυπτήρια έγιναν στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι τρεις εταιρείες διαμορφώνουν κοινό σχήμα με την ονομασία URO HELLAS.

Το τροχοφόρο όχημα 4Χ4 VAMTAC, η έκδοση του οποίου η οποία προορίζεται για τον Ελληνικό Στρατό θα παρουσιαστεί με την ονομασία “ΔΙΑΣ”, μπορεί να παραχθεί με το ίδιο πλαίσιο σε αρκετές παραλλαγές και με διαφορετικό βαθμό θωράκισης, αναλόγως απαιτήσεων.

Μπορεί να παραχθεί ως όχημα μεταφοράς προσωπικού, φορέας οπλικών συστημάτων, όχημα επιτήρησης συνόρων, ασθενοφόρο, πυροσβεστικό όχημα άμεσης επέμβασης, ειδικό πυροσβεστικό όχημα αεροδρομίων και όχημα καταστολής ταραχών. Ήδη βρίσκονται σε επιχειρησιακή χρήση περισσότερα από 15.000 οχήματα VAMTAC σε 30 διαφορετικά κράτη και σε δεκάδες διαφορετικές διαμορφώσεις.

Τεχνικά χαρακτηριστικά οχήματος VAMTAC “ΔΙΑΣ”

  • Ωφέλιμο φορτίο: 1,5 τόνοι
  • Ισχύς κινητήρα: 272 ίπποι (ελάχιστο)
  • Αυτονομία: 500 χλμ. 
  • Μέγιστη ταχύτητά: 135 χλμ. / ώρα

Σύμφωνα με την εταιρεία, το όχημα έχει ήδη παρουσιαστεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ εντός του Οκτωβρίου αναμένεται η δοκιμή πεδίου, παρουσία εκπροσώπων του ΓΕΣ, της ΠΑ, του ΠΝ, της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής, καθώς και της Πολιτικής Προστασίας.

Οι κεντρικοί πυλώνες που θα ληφθούν υπόψη είναι η πλήρης κάλυψη των επιχειρησιακών και υποστηρικτικών απαιτήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, η ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογιών, η μέγιστη συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας η οποία θα αποφέρει την αυτόνομη υποστήριξη του στο μέλλον από εγχώριους κατασκευαστές και η εξασφάλιση κονδυλίων από τον Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA), προς όφελος της Εθνικής Οικονομίας.

Διαβάστε επίσης: EODH | Μετά τις δοκιμές στην Ελλάδα θέλει να δοκιμάσει τον “Οπλίτη” στην Κύπρο – VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Αμυντική Συνεργασία Ελλάδας και Βρετανίας – Δήλωση Κοινού Οράματος με αμοιβαία υποστήριξη και συνδρομή

Αμυντική Συνεργασία Ελλάδας και Βρετανίας – Δήλωση Κοινού Οράματος με αμοιβαία υποστήριξη και συνδρομή

Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησαν να καταρτίζουν κάθε χρόνο ένα «Οδικό Χάρτη» που θα περιλαμβάνει τις προτεραιότητες της αμυντικής συνεργασίας, καθιερώνεται δε ετήσιος Διάλογος για την Ασφάλεια και την Άμυνα…

Ρωσικές ενισχύσεις στην Ανατολική Ουκρανία – Προετοιμασία αντεπιθέσεων από τις δύο πλευρές

Ρωσικές ενισχύσεις στην Ανατολική Ουκρανία – Προετοιμασία αντεπιθέσεων από τις δύο πλευρές

Από την πλευρά της η Ουκρανία σχεδιάζει μια ανοιξιάτικη επίθεση με στόχο να ανακτήσει χαμένα εδάφη, αλλά αναμένει την άφιξη των μεγάλου βεληνεκούς πυραύλων και των αρμάτων μάχης…

Pin It on Pinterest

Share This