ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Turkish Navy launches missile in area controlled by Commander Haftar
Defence Redefined
Published on 02/04/2020 at 13:28

Spokesman for the National Libyan Army (LNA), Lieutenant General Al-Mismari, revealed to the Libyan media on Wednesday April that a Turkish warship fired a missile from the Libyan Sea towards the Al-Ajaylat area, without any casualties being reported.

In a press statement, Lieutenant General Al-Mismari said that the Turkish Navy intervention in the Libyan civil war continued, while recalling that in recent weeks Turkey has been transporting weapons, military equipment and Syrian terrorists to Libya. 

“The launching of missiles is a dangerous act in the ongoing conflict, west of the country,” the Libyan National Army (LNA) spokesman said.

According to Libyan media, many citizens have been filming the Turkish ship, as well as the remains of the US-type RIM-66E missile, an obsolete surface-to-air missile which is found in the turkish O.H Perry class frigates.

Local media also report that the rocket may have been heading to Al-Watiya Air Force Base, but missed the target and ended up in Al-Ajaylat area.

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Comments

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

INTERNATIONAL RELATIONS

INTERNATIONAL RELATIONS

Turkish Navy launches missile in area controlled by Commander Haftar
Defence Redefined
Published on 02/04/2020 at 13:28

Σημαντικά μέτρα και αποφάσεις για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, έλαβε το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φρουρά με σκοπό την προσαρμογή στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το Υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε την Δευτέρα 16/3 ότι, τα στελέχη και εθνοφρουροί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού έλαβαν οδηγίες να παραμείνουν στο σπίτι τους, ενώ όλο το προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς θα εναλλάσσεται ώστε να παρευρίσκεται η απαραίτητη Δύναμη για κάλυψη των αναγκών λειτουργίας και ασφάλειας. Οι επηρεαζόμενοι θα ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα από τις προϊστάμενες Διοικήσεις, προστίθεται.

Το Υπουργείο στην ανακοίνωση του, επισημαίνει ότι διενεργήθηκαν όλες οι απαιτούμενες διευθετήσεις για το προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και όπου υπάρχει η δυνατότητα το προσωπικό θα εργάζεται από το σπίτι, δεδομένου ότι η εργασία δεν αφορά διαβαθμισμένες πληροφορίες, ενώ η μεταφορά προσωπικού από και προς τις μονάδες θα γίνεται στο 50% της χωρητικότητάς των λεωφορείων.

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν, παρατείνουν και την αναβολή στις παρουσιάσεις των εφέδρων και εθνοφυλάκων μέχρι 30 Απριλίου. Αναλόγως των εξελίξεων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θα υπάρξει ενημέρωση για τις παρουσιάσεις που είναι προγραμματισμένες μετά τις 30 Απριλίου.

Επιπλέον, αναστέλλεται η υποχρεωτική επανακατάταξη στην Εθνική Φρουρά των στρατευσίμων που τελούν σε αναβολή για λόγους υγείας, μέχρι και τις 30 Απριλίου 2020. Για την στρατολογική διευθέτηση των συγκεκριμένων στρατευσίμων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση του Υπουργείου.

Η διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΕΦ έχει καταρτίσει σχέδιο δράσης στο οποίο καθορίζονται όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση που εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός στρατιωτικής μονάδας και σε όλους τους στρατιωτικούς χώρους εφαρμόζονται αυστηρά  όλα τα μέτρα υγιεινής, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, τονίζει στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Άμυνας.

Τέλος, το Υπουργείο Άμυνας προτρέπει το κοινό όπως προσέρχεται στα Επαρχιακά Στρατολογικά Γραφεία για εξυπηρέτηση μόνο στις απολύτως επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και απευθύνει έκκληση σε όλο το προσωπικό να επιδεικνύει υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας. Η αυστηρή πειθαρχία με όλα τα μέτρα που ανακοινώνονται είναι επιβεβλημένη για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνουμε, καταλήγει η ανακοίνωση.

COMMENT

0 Comments

READ MORE
RECENTLY

Pin It on Pinterest

Share This