ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Milipol 2021 | Thalamus – Το νέο αυτόνομο ρομπότ της Glocal Robotics – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 21/10/2021 at 15:22

Το διάστημα 19 – 22 Οκτωβρίου διεξάγεται στο Παρίσι η έκθεση Milipol 2021, η οποία αποτελεί διαχρονικά μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις ασφαλείας (Homeland Security) στον κόσμο. 

Στη φετινή έκθεση ανάμεσα στα συστήματα τα οποία παρουσιάστηκαν συμπεριλαμβάνεται το αυτόνομο ρομπότ Thalamus της Γαλλικής Glocal Robotics. Σύμφωνα με την εταιρεία, το αυτόνομο ρομπότ Thalamus το οποίο κατασκευάζεται στην Γαλλία άρχισε δοκιμές πεδίου τον Ιούλιο του 2021. 

Το Thalamus είναι σχεδιασμένο ώστε να επιτηρεί την περίμετρο μεγάλων αστικών και βιομηχανικών περιοχών οι οποίες χρειάζονται προστασία για την οποία οι συμβατικές μέθοδοι ασφάλειας είναι λιγότερο αποδοτικές και περισσότερο κοστοβόρες. 

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά Thalamus:

  • Βάρος: 250 κιλά
  • Μήκος: 2,3 μέτρα
  • Μέγιστη Ταχύτητα: 30 χλμ/ώρα
  • Πακέτο ηλεκτρο-οπτικού εξοπλισμού με παλμική εκπομπή δέσμης λέιζερ τύπου LiDAR (Light Detection And Ranging) της HESAI

Ο εξοπλισμός του σε συνδυασμό με τη χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (A.I) επιτρέπει στο Thalamus να περιπολεί ημέρα και νύχτα ώρες υπό δύσκολες συνθήκες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Thalamus μπορεί να συνεισφέρει πέραν της αποδοτικότερης ασφάλειας και μείωσης του κόστους και σε συντομότερους χρόνους απόκρισης στα περιστατικά.

Διαβάστε επίσης: Τετράποδα ρομπότ της Ghost Robotics στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αυστραλίας | Φωτογραφίες

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Συνέντευξη | Τμήμα Τελωνείων και Μετανάστευσης ΒΒ – Η παράνομη μετανάστευση, η σχέση με την Αστυνομία Κύπρου, την UNPOL & τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής – Μέρος Α

Συνέντευξη | Τμήμα Τελωνείων και Μετανάστευσης ΒΒ – Η παράνομη μετανάστευση, η σχέση με την Αστυνομία Κύπρου, την UNPOL & τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής – Μέρος Α

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με τον Mark Hartley, Αξιωματικό του Ανατολικού Τμήματος των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο…

Pin It on Pinterest

Share This