ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Hanwha Defense | Παρουσίαση σειράς μη επανδρωμένων οχημάτων εδάφους
Defence Redefined
Published on 10/01/2021 at 17:57

Στις 6 Ιανουαρίου, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Hanwha Defense παρουσίασε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια σειρά μη επανδρωμένων οχημάτων εδάφους  (Tactical Unmanned Ground Vehicle).

 

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας παρουσιάζονται συνολικά 6 συστήματα -3 εκ των οποίων φαίνονται στο βίντεο- και τα οποία σας περιγράφουμε εν συντομία:

Mη επανδρωμένο όχημα πολλαπλών ρόλων (Multi-Purpose Unmanned Ground Vehicle)

Αποτελεί ένα οπλικό σύστημα για τη βελτίωση της επιβιωσιμότητας και της μαχητικής ισχύος των μονάδων πεζικού μέσω υποστήριξης με την μεταφορά εφοδίων.

Μη επανδρωμένο όχημα αναζήτησης (Unmanned Search Vehicle)

Είναι ρομπότ μάχης ικανό να εκτελεί απομακρυσμένες αποστολές αναζήτησης/αναγνώρισης, καθοδήγησης πυρός και εμπλοκής από μηχανοκίνητες μονάδες εμπροσθοφυλακής, σε ασφαλτόστρωτους και μη δρόμους. Μπορεί επιπλέον να χρησιμοποιηθεί για φύλαξη εγκαταστάσεων και μονάδων. Το υπόψη όχημα είναι υπό ανάπτυξη από το Ινστιτούτο Αμυντικής Επιστημονικής Έρευνας. 

Μικρό ρομπότ αναγνώρισης (Small reconnaissance robot)

Είναι ένα μικρό ρομπότ επιτήρησης και προειδοποίησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό στρατιωτών κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στις οποίες απειλούνται από ενέδρα και επιτρέπει την αποτελεσματική εκτέλεση της αποστολής μέσω επιστημονικής παρακολούθησης. Είναι επίσης υπό ανάπτυξη από το Ινστιτούτο Αμυντικής Επιστημονικής Έρευνας.

Ρομπότ ανίχνευσης και αφαίρεσης ναρκών (Mine detection and removal robot)

Λειτουργεί εξ αποστάσεως για την υποστήριξη επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων σε αστικές και ορεινές περιοχές. Είναι ένα μικρό μη επανδρωμένο σύστημα ρομπότ για επιτήρηση και αναγνώριση, ανίχνευση-ένδειξη απειλής και πρόβλεψης θέσεων ναρκών ξηράς και αυτοσχέδιων εκρηκτικών υλών (IED), καθώς και υπόδειξης διαδρομών για αποφυγή τους.

Διαβάστε επίσης: Mission Master | Τα μη επανδρωμένα οχήματα της Rheinmetall αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού – VIDEO

Ρομπότ ανίχνευσης / αφαίρεσης IED (IED detection/removal robot)

Είναι ένα ρομπότ ανίχνευσης/αφαίρεσης αυτοσχέδιων εκρηκτικών (IED) που δύναται να χειριστεί από έναν στρατιώτη. Αποτελείται από μια φορητή πλατφόρμα, έναν ευέλικτο μηχανικό βραχίονα και τερματική συσκευή.

Έξυπνο ρομπότ για ρίψη χειροβομβίδων (Smart Grenade/SG robot)

Είναι ένα ρομπότ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλήγματα ακριβείας, εντοπίζοντας στόχους (π.χ εχθρικό προσωπικό) μέσω επιτήρησης και αναγνώρισης. Το υπόψη όχημα φέρει δακρυγόνα ή υψηλής έντασης εκρηκτικά (ΗΕ) τα οποία πυροδοτεί από κοντινές αποστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Κορέα | Αυξάνεται η ένταση μεταξύ Πιονγκγιάνγκ και Σεούλ | VIDEO

Τον Νοέμβριο του 2020, ο οργανισμός προμήθειας όπλων της Νότιας Κορέας υπέγραψε σύμβαση ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων με την Hanwha Defense για ανάπτυξη ενός ρομπότ ικανού για περιπολία στην ναρκοθετημένη αποστρατικοποιημένη ζώνη (DMZ) στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα και άλλες επικίνδυνες περιοχές, εντοπίζοντας και καταστρέφοντας εκρηκτικά. 

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Αμυντικών Προγραμμάτων της Ν.Κορέας DAPA (Defense Acquisition Program Administration) “…το μελλοντικό εγχώριο ρομπότ, αναμένεται να αποτρέψει την απώλεια ανθρώπινων ζωών και να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχούς εντοπισμού εκρηκτικών ώστε να συμβάλει στην ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων. “

Το μικρό τροχοφόρο ρομπότ σύμφωνα με την Hanwha θα είναι εξοπλισμένο με προηγμένο και ποικίλο εξοπλισμό, όπως φθοροσκόπιο ακτίνων Χ, καραμπίνα και μηχανή κοπής καλωδίων, και μπορεί να λειτουργήσει εξ αποστάσεως.

Η ανάπτυξη του αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2023 και θα τεθεί σε επιχειρησιακή δράση από το 2024, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Με πληροφορίες από: hanwha-defence.co, southfront.org

Διαβάστε επίσης: 

Το μη επανδρωμένο όχημα “Small Milos” στην υπηρεσία των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων | Infographics – VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This