ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Mission Master | Τα μη επανδρωμένα οχήματα της Rheinmetall αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού – VIDEO
Defence Redefined
Published on 23/11/2020 at 17:27

Η Rheinmetall ολοκλήρωσε την σειρά οχημάτων Mission Master, μια τεχνολογικά προηγμένη και ολοκληρωμένη λύση, μη επανδρωμένων οχημάτων πολλαπλών χρήσεων (A-UGV). Εκτός από το ότι είναι χρήσιμα για επιχειρήσεις αναγνώρισης και επιτήρησης, τα οχήματα Mission Master μπορούν να εξοπλιστούν για τακτική παρακολούθηση, ανίχνευση CBRN (Chemical, Biological, Radiological Nuclear), λειτουργίες MEDEVAC (Medical evacuation) και αποστολές αναμετάδοσης της επικοινωνίας. 

Κάθε έκδοση της Rheinmetall Mission Master, είναι δικτυωμένη τόσο στο σύστημα Argus όσο και στο λογισμικό εντολών και ελέγχου Rheinmetall, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε σύστημα διαχείρισης μάχης, του κάθε χρήστη.

Διαβάστε επίσης: Το μη επανδρωμένο τεθωρακισμένο τύπου Χ δείχνει το μέλλον | VIDEO

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια Rheinmetall, τα μη επανδρωμένα οχήματα πολλαπλών χρήσεων, έχουν την δυνατότητα εκτέλεσης επικίνδυνων αποστολών σε δυσπρόσιτες περιοχές, παρέχοντας ασφάλεια σε οχυρωμενες και αναπτυσσόμενες επίγειες δυνάμεις, αυξάνοντας την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητά τους, κρατώντας τους ασφαλείς.

Μη επανδρωμένο όχημα αναγνώρισης – Armed Reconnaissance: 

Το Mission Master Armed Reconnaissance – Όχημα αναγνώρισης έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί αποστολές αναγνώρισης υψηλού κινδύνου, να παρέχει εικόνες από το πεδίο μάχης σε πραγματικό χρόνο και να προσφέρει υποστήριξη πυρός στην πρώτη γραμμή, εάν είναι απαραίτητο. Είναι εξοπλισμένο με αξιόπιστη, ανθεκτική τεχνολογία συλλογής πληροφοριών και τηλεχειριζόμενο σύστημα “Field-ranger”. 

Όχημα μεταφοράς φορτίων – Cargo:

Το Mission Master Cargo – Όχημα μεταφοράς φορτίων, έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει τον φόρτο μάχης των οπλιτών. Το ανθεκτικό, αυτό UGV, μπορεί να μεταφέρει πάνω από μισό τόνο ωφέλιμου φορτίου προμηθειών, εξοπλισμού και υλικών, έτσι ώστε τα στρατεύματα να μπορούν να παραμείνουν ευέλικτα και να διατηρούν τον επιχειρησιακό ρυθμό τους.


Όχημα υποστήριξης πυρός – Fire Support:

Το Mission Master Fire Support – Όχημα υποστήριξης πυρός, ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο για τις φίλιες δυνάμεις και ενισχύει ουσιαστικά τη μαχητική ικανότητα των προωθημένων στρατευμάτων παρέχοντας στενή υποστήριξη πυρός. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην επίδειξη ικανοτήτων πυρός το 2019 στη Νότια Αφρική με τον σταθμό όπλων Rheinmetall Field-ranger Multi και εκτοξευτές ρουκετών Thales 70 χιλ. Το τηλεχειριζόμενο σύστημα λειτούργησε σε ένα πλήρως ψηφιοποιημένο σενάριο και εκτόξευσε 14 ρουκέτες, και 60 κιλά εκρηκτικών σε 1,6 δευτερόλεπτα. 

Στο όχημα υποστήριξης πυρός μπορούν επίσης να ενσωματωθούν διάφορα οπλικά συστήματα, πολυβόλα ή εκτοξευτές βομβίδων 40 χιλ.

Διαβάστε επίσης: Το μη επανδρωμένο όχημα “Small Milos” στην υπηρεσία των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων | Infographics – VIDEO

Όχημα διάσωσης – Rescue: 

Το Mission Master Rescue – Όχημα διάσωσης, έχει την δυνατότητα να ενεργεί αυτόνομα και να μεταφέρει τραυματίες σε μεγάλες αποστάσεις. Η μονάδα διαθέτει δύο φορεία με συρόμενες διατάξεις και μπορεί να μεταφέρει εξειδικευμένο εξοπλισμό υψηλής απόδοσης που απαιτείται για ιατρική παρέμβαση στο πεδίο. Κατά τη μεταφορά ενός τραυματία στρατιώτη χρησιμοποιώντας το φορείο του UGV, οι τραυματιοφορείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το όχημα ως σταθμό εργασίας για τη διαχείριση της περίθαλψης έκτακτης ανάγκης.

Η οικογένεια Mission Master βασίζεται στην τεχνολογία Rheinmetall PATH, μια αυτόνομη συλλογή (A-kit) που επιτρέπει στα στρατιωτικά οχήματα να λειτουργούν ως μη επανδρωμένα ακόμη και σε πολύπλοκες περιοχές, σε εχθρικό έδαφος και σε δυσμενή καιρικές συνθήκες. 

Η τεχνολογία αυτή, με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) επιτρέπει στα οχήματα της σειράς Mission Master να αναγνωρίζουν και να παρακολουθούν αντικείμενα στον περιβάλλοντα χώρο, να χαρτογραφούν και να αναλύουν το έδαφος, να σχεδιάζουν ασφαλείς διαδρομές και πολλά άλλα. Η PATH, σύμφωνα με την κατασκευάστρια, είναι μια τεχνολογία που αποδεικνύεται ότι διατηρεί τους στρατιώτες ασφαλείς, ενώ αυξάνει τις επιχειρησιακές τους επιδόσεις.

Ένας χειριστής μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα πολλαπλά οχήματα UGV με δυνατότητα PATH, με ευκολο τροπο. Επιπλέον, η τεχνολογία Rheinmetall PATH έχει μια ανοιχτή, ευέλικτη αρχιτεκτονική, που επιτρέπει την γρήγορη ενσωμάτωση καινοτομιών, καθώς εξελίσσονται οι δυνατότητες της #AI.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall Lynx KF41 | Αποκαλυπτήρια για το πρώτο από τα τρία Lynx για την Αυστραλία – VIDEO

Δείτε τις φωτογραφίες των UGV της οικογένειας Mission Master:

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This