ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Europol | Το Dark Market, η μεγαλύτερη παράνομη αγορά σκοτεινού διαδικτύου στον κόσμο έχει τεθεί εκτός σύνδεσης
Defence Redefined
Published on 17/01/2021 at 11:16

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Europol, το Dark Market η μεγαλύτερη παράνομη αγορά σκοτεινού διαδικτύου (dark web) στον κόσμο έχει τεθεί εκτός σύνδεσης.  Αυτό κατέστει δυνατό κατόπιν διεθνής επιχείρησης με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Γερμανίας, Νορβηγίας, Μολδαβίας, Ουκρανίας και Βρετανίας. 

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων των υπόψη χωρών οδήγησαν στο κλείσιμο του παράνομου αυτό καταστήματος το οποίο σύμφωνα με την Europol είχε περισσότερους από 500.000 χρήστες, 2400 πωλητές και 320.000 συναλλαγές.  H τρέχουσα αξία των συναλλαγών (κρυπτονομίσματα) στο Dark Market σύμφωνα με την Europol ξεπερνούσε τα 140 εκατομμύρια ευρώ.

Το Κεντρικό Τμήμα Εγκληματικών Ερευνών στη γερμανική πόλη Oldenburg συνέλαβε έναν Αυστραλό πολίτη που είναι ο φερόμενος χειριστής του DarkMarket κοντά στα σύνορα Γερμανίας-Δανίας.

Διαβάστε επίσης: Κυβερνοεπίθεση σε ΚΥΠΕ | Τι αναφέρει η Αρχή Ψηφιακής Ασφαλείας και ειδικοί σε θέματα ασφαλείας – VIDEO

Η έρευνα, την οποία ηγήθηκε η μονάδα κυβερνοεγκλήματος της Εισαγγελίας του Koblenz, επέτρεψε στους αξιωματικούς να εντοπίσουν και να κλείσουν την αγορά, να απενεργοποιήσουν τους διακομιστές (servers) και να καταλάβουν την εγκληματική υποδομή. 

Τα αποθηκευμένα δεδομένα θα δώσουν σύμφωνα με την Europol στους ερευνητές νέους δυνητικούς πελάτες για περαιτέρω διερεύνηση συντονιστών, πωλητών και αγοραστών.

Διαβάστε επίσης: Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας | Σε μόνιμη εγρήγορση για απόκρουση τουρκικών κυβερνοεπιθέσεων – VIDEO

To υπόψη κατάστημα αποτελούσε κόμβο για αγοραπωλησίες ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος, πώληση στοιχείων πιστωτικών καρτών, malware και ανώνυμων καρτών SIM. Το DarkMarket είναι το τέταρτο πολύ μεγάλο κατάστημα του dark web που καταφέρνουν να κλείσουν οι αρχές, μετά τα Silk Road, AlphaBay και Wall Street Market.

Διαβάστε επίσης: Europol | Κατάσχεση 1.776 πυροβόλων όπλων τουρκικής προέλευσης

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
1500 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον Έβρο σε μια μέρα – Οργανωμένο Τουρκικό σχέδιο

1500 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τον Έβρο σε μια μέρα – Οργανωμένο Τουρκικό σχέδιο

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εργαλειοοποίησης των μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας, κατήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This