ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

“Dynamic Manta 21” | Συνεχίζεται αδιάλειπτα άσκηση του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή Ελληνικών Δυνάμεων – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 27/02/2021 at 11:55

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η Νατοϊκή άσκηση “DYNAMIC MANTA 21” στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σικελίας.

Στην υπόψη άσκηση που διεξάγεται από την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με τη Φρεγάτα “Κουντουριώτης” F 462 (τύπου “S”) , το Υποβρύχιο τύπου 214 “Παπανικολής” (S 120)  και ένα Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων P-3  Orion του Πολεμικού Ναυτικού.  

Διαβάστε επίσης: Αεροναυτική Άσκηση “ΕΥΝΟΜΙΑ” | Οι δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στην θάλασσα και στον ουρανό της Ανατολικής Μεσογείου  – Φωτογραφίες & VIDEO

Η Άσκηση “DYNAMIC MANTA”, διεξάγεται υπό το ΝΑΤΟ σε ετήσια βάση, με σκοπό την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στον Ανθυποβρυχιακό Πόλεμο υπό ρεαλιστικές συνθήκες, σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια καθώς και την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των μονάδων σε Συμμαχικό πλαίσιο. Μέρος των ασκήσεων αποτελεί η αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, οι βολές οπλικών συστημάτων και του ανθυποβρυχιακού αγώνα με χρήση ναυτικών ελικοπτέρων.

Στην Άσκηση συμμετέχουν Μονάδες Επιφανείας, Υποβρύχια, Ελικόπτερα, Αεροσκάφη Ναυτικών Επιχειρήσεων και προσωπικό, από Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιταλία, Τουρκία καθώς και μονάδες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG2).

Με πληροφορίες από: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: 

“ΝΗΡΗΙΣ 2020” | Εντυπωσιακές εικόνες από την συνεκπαίδευση με ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ – Φωτογραφίες & VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | Συμπεράσματα και παρατηρήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Φωτογραφίες

BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | Συμπεράσματα και παρατηρήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Φωτογραφίες

Στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου άμυνας και ασφάλειας BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και ειδικό πάνελ σχετικά με εξειδικευμένες πτυχές και συμπεράσματα του πολέμου στην Ουκρανία…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This